Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Dünkü yazımda “Daha enkazın altında canlı iken kendi selalarını duyan insanların 40’ı çıkarken neden duymadık o selaları?” diye sormuş maalesef bu dini merasimin Cumhur İttifakı ve ona bağlı Diyanet, camiler ve iktidar medyası tarafından es geçildiğini söylemiştim.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan aradı ve bilgilendirme yaptı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burak İşliyen 16 Mart günü 81 ilin müftülüğüne bir bilgilendirme yazısı göndermiş.

Yazı şu şekilde:

“06 Şubat 2023 tarihinde gerçeklesen ve millet olarak hepimizi hüzne boğan depremler sebebiyle vefat eden kardeşlerimizin ruhlarına ithafen ülke genelindeki tüm camilerimizde 16 Mart 2023 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece yatsı namazından önce 'Kur'an- Kerim ve Dua Programı' icra edilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.”

Burak Orhan’a zarif hatırlatması için teşekkür ettim. Depremde ölenler için camilerde dua ve tilavet programı gerçekleşmesine sevindim.

Ancak benim kasdettiğim o sırada zaten camide olanın katılabileceği bir merasim değil, yurt çapında ve ekranlardan da takip edilebilecek, sokaktan geçen vatandaşın haberdar olup bu anmaya hakkıyla katılmasını sağlayacak bir seremoniydi. Asıl o gün, yani 16 Mart’ta yurdun dört bir yanında sela okutulabilirdi. Hem yeri hem zamanıydı. Ben de bunu söyledim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar