Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAHA içindeki başarılarından ziyade saha dışında yaptıklarıyla öne çıktı İtalyan hoca. Gençlik aşkı eşinin kanser olduğunu öğrendiği gün, iki gün önce sözleşme imzaladığı bir başka çocukluk aşkı olan Roma ile kontratını yırttı attı. İtalya’da adı şikeye karışan oyuncuların hiçbirini milli takıma almadı. Balotelli ile arasındaki babaoğul ilişkisi ile farklılık yarattı. Ancak sportif başarılara gelince, bu konuda zayıf kaldı. CV’sinde en başarılı diye anılan bölümde Fiorentina ile istikrarlı bir süreç var ancak onda da lig sıralamasında ulaştığı en yüksek nokta 4. sıra. İtalya Milli Takımı’na ise 2012 Avrupa Şampiyonası’nda final oynattı. Finalde 4-0 kaybetmişlerdi İspanya’ya. Yarı finali Varşova’daki statta izlemiştim. Silik bir takımdı İtalya, Balotelli’nin iki golüyle kazanmışlardı. Yani bana “G.Saray’ı çalıştırmasını istediğin 10 tane hoca yaz” deseler, Prandelli ilk sırada yer almaz. Kaldı ki İtalyan ve İspanyol hocaların Türkiye’de başarılı olamadığı gibi gerçek bir istatistik de var. Del Bosque, Aragones hatta Mancini’yi bile tef çalarak göndermişliğimiz var.

        TRANSFERLER

        Başkan Ünal Aysal’ın ‘çilek’ transfer dönemi sona erdi. Bu yıl iki iyi yerli (Olcan ve olursa Mevlüt), bir de Prandelli’nin istediği stoper ve şartları zorlayarak alınabilirse bir yabancı forvetle transferi kapatmayı düşünüyorlar. Ancak geçtiğimiz yıl devam eden sağ bek krizi bu yıl da sürecek gibi görünüyor. Bütçe de kısıtlı. Stoper ve alınırsa forvetler, lig için yeterli olabilirler. Ancak Şampiyonlar Ligi için bu kadro kesmez.

        TEKNIK KADRO

        Erdal Keser’in Galatasaray’a niye geldiğini anlamadım. “Herhalde Alman bir hoca gelecek, bir bildikleri var” diye düşündüm. Aklıma bir de Almanya’daki Türk futbolcuları G.Saray’a kazandırabileceği ihtimali geldi... Ancak Almanya’daki futbol aleminde seveninden çok sevmeyeni olduğu konuşuluyor, o da ayrı konu! Şimdi Prandelli kendi antrenörünü, kondisyonerini getiriyor. Taffarel kalacak gibi. Bir de Prandelli’nin eski öğrencisi Ujfalusi var. G.Saray’ın saha kenarı, saha içinden daha kalabalık olacak bu sezon!

        ERDAL KESER

        Büyük futbolcuydu, G.Saray taraftarının kahramanlarındandı. Profesyonel kariyeri, golle sonuçlanan Beckanbauer’e attığı müthiş çalımla başlamıştı. Köln’le oynadıkları maçta kaleci Schumacher’e attığı jeneriklik gol hala hafızamda. Sadece 2 yabancıya izin verilen Almanya’da Dortmund’un Raducanu ile birlikte iki yabancısından biriydi. Ardından G.Saray’a geldi kaptan ve sembol isim oldu.

        MUSTAFA DENIZLI

        Aslında herkesin gönlünde Mustafa Denizli vardı. Ancak kendisi “Florya’da işlerime kimseyi karıştırmam” dediği için olmadı. Başkan ve Bülent Tulun, geçen sezon yürüyerek şampiyon olacak takımın altına dinamit koydular. Takım ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne zar zor gitti. Aysal’ın Tulun sevdası, G.Saray’a pahalıya mal oluyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar