Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yağmur, ağır saha tabii ki güzel oyunu etkiliyor ancak bu saharda daha iyi, yürekli bir mücadele bekliyorduk. Maçla ilgili söylenecek çok fazla şey yok. Sıkıcı bir maçtı. İkinci devrenin ilk maçında oyuncuları bu kadar isteksiz görmek düşündürücü. Mancini de sanırım kenarda en çok bu duruma sinirlenmiştir. İki taraf da gol atabilirdi, galip gelebilirdi. İki taraf da galibiyeti hak edecek artıları yaratamadı maç boyunca.

        Yerli oyuncuya kıyak

        Yabancı sınırlaması olmasa, Emre, Sabri gibi oyuncuların kadroya girmesi zor. Oysa yabancı sınırlamasının amacı yerli oyuncuların daha fazla dakika alıp oyunda daha fazla kalarak daha fazla maç oynama imkanı bulabilmesiydi. Ancak sezonun geride bıraktığımız bölümünde böyle olmadı. Yabancı sınırlamasından en dertli takım olan Galatasaray'da, gelişme beklediğimiz yerli oyuncuların bir arpa boyu ilerleme kaydetmediğini görüyoruz. Emre, Yekta, Yiğit, Emre, Ceyhun daha adını sayamayacağımız oyuncular bu kuralı kendi lehlerine kullanamadılar. Dolayısıyla Galatasaray mevcut yerli oyuncuların çoğundan gerekli verimi alamıyor.

        Yabancılar ayrı dert...

        Üzerine Dany, Riera ve hatta Amrabat'ın Galatasaray'ın beklentilerinin altında olması da sıkıntı yaratıyor. Bu oyunculardan Galatasaray'ın kurtulması zor. Çünkü bu oyuncular ederlerinin çok üzerinde bedellerle transfer edildi. Ve transfer edebilecek takımların teklifleri çok düşük. Galatasaray büyük olasılıkla kadroyu boşaltabilmek için üzerlerine para verip gönderecek.

        Mancini'nin işi zor

        Galatasaray, ligde yabancı sınırlamasından dolayı hemen her maça farklı kadro ile çıkıyor. Bu durum oyunculara ve takımın dizilişine de etki ediyor. Dün 3-5-2 başladığı oyunda ilk yarı bitmeden 4-4-2'ye, sonra yeniden 3-5-2'ye döndüler. Ama sorun dizilişten ziyade oyuncuların çoğunun sorumluluk almamalarıydı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar