Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşadamı Furkan Gözalan, uzun yolculuklara çıkmayı alışkanlık haline getirince hayatında yeni bir sayfa açıldı: O artık gezgin motosikletçi bir işadamı.

        Motokrosla adım attığı iki teker serüveninde yaklaşık 100 bin kilometreyi geride bırakan işadamı Furkan Gözalan'la, 25 gün süren Avrupa yolculuğunu ve Güney Amerika seyahati hazırlıklarını konuştuk. Amerikan spor ayakkabısı Converse'in Türkiye distribütörü Conteks'in yönetim kurulu üyesi Gözalan, motosiklet tutkusunun iş hayatına nasıl yansıdığına dair ilk sorumuzu şöyle yanıtladı: "Motosiklet kullanmaya başladıktan sonra daha sakin bir insan oldum. Hatta dinlemeyi öğrendim."

        ■ Bu tutku nasıl başladı?

        Adrenalin tutkusuyla başladı aslında... Arazide ATV kullanmayı çok seviyordum. Bir süre sonra motokros yapmaya başladım. Deneyim kazandıktan sonra Tunus Rallisi'ne katılmaya karar verdim. O dönem BMW 1200 GS Adventure motosikletimi yeni almıştım. Yolculuğa Yunanistan'dan başladığımızda, heyecandan titriyordum. Gemiyle İtalya'ya geçtik, Fransa'ya vardığımızda gezinin cazibesine kapılıp ralliye katılmaktan vazgeçtik. Zaten planlarımızı bir ay seyahatte olmak üzere yapmıştık ve başladık iki motorla Avrupa ülkelerini dolaşmaya... 25 günde 16 sınır kapısından geçtik. Adriyatik kıyılarında öyle güzel yerler vardı ki, oralarda kamp kurduk.

        ■ Sırada hangi rotalar var?

        Türkiye'nin birçok bölgesini ve Avrupa ülkelerini motosikletle dolaştım. Yakında 5 samimi arkadaşımla Brezilya, Arjantin ve Patagonya turuna çıkıyorum. 3 hafta vaktimiz, yaklaşık 11 bin kilometre yolumuz var. Özellikle Patagonya'nın virajlı yollarında vakit geçirmek ve o bölgede kamp kurmak istiyoruz. Her gezgin motorcunun hayalini süsleyen bir rotayı gerçekleştirmiş olacağız. Güney Amerika seyahatinden sonra İstanbul'dan yola çıkıp Çin'de sona erecek bir tur planlıyoruz. Ekipteki arkadaşlarımın hepsi deneyimli motorcu. Önümüzdeki yıl da Tunus Rallisi'ne katılmak istiyorum.

        Hayalim eşimle Afrika yolculuğu

        1980 doğumlu Furkan Gözalan, ilköğretimi Almanya'da, liseyi Türkiye'de bitirdikten sonra üniversite eğitimi için ABD'ye gitti. Burada aldığı İşletme eğitiminin ardından Türkiye'ye dönen Gözalan, 27 yıldır Converse'in Türkiye distribütörüğünü yapan Conteks'te Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Motorsporlarına ilgi duyan ve otomobil yarışlarında çeşitli kategorilerde kürsüye çıkan genç işadamı, piyano ve gitar dersleri de alıyor. Garajındaki KTM 250 SX, BMW G 450 X, BMW 1200 GS Adventure model motosikletlerin üçünü de kullanan Gözalan'ın en büyük hayali ise evlendikten hemen sonra eşiyle birlikte motosiklete atlayıp Afrika seyahatine çıkmak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar