Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süper Lig'in yeni takımı Ümraniyespor, Fenerbahçe'ye soğuk terler döktürdü.

        6 golün atıldığı karşılaşmada; heyecan, coşku, tempo ve bol pozisyon vardı. İzleyenler futbolun tüm güzelliklerine tanık oldular.

        Ligin yeni takımı Ümraniye, beklenilenin aksine harika bir oyun sergiledi.

        Taktik olarak daha iyi çalışmışlardı. Oyun disiplininden hiç kopmadılar. Fenerbahçe'ye adım attırmadılar açıkçası. Kenarları iyi kullandılar. Atletik oyuncuları var. Fenerbahçe ceza sahasına çok rahat geldiler. Özellikle ilk 45 dakika daha üstündüler.

        Fenerbahçe bugüne dek oynadığı maçların en kötüsünü sergiledi. Bunun temel nedeni teknik direktörün oyun planı ve sahaya sürdüğü oyuncu tercihiydi.

        Ferdi, sol bek görevini bu kez sağ bek olarak yapmaya çalıştı. Önünde oynayan Emre Mor yardımcı olmayınca çok fazla rakiple karşı karşıya kaldı.

        Jesus, yeni gelen oyunculara yer açmak adına Ferdi'yi soldan sağa almıştı. Oysa, Osayi bu hatta oldukça başarılıydı. Ne var ki, bu kez yedek kulübesindeydi.

        Peres'den sol bek olmayacağını gördük. Gustavo başta olmak üzere savunma arkaya adam kaçırma rekoru kırdı. Bu savunma kurgusu sarı-lacivertlilerin başını çok ağrıtır.

        Karşılaşmanın en dikkat çeken bölgesi ise Fenerbahçe orta sahasıydı. Arao, tek başına kaldı. Önünde oynayan Emre Mor, Lincoln ve Rossi savunma yapmayı beceremediler. İkili mücadele konusunda zayıflar. Dönen toplarının neredeyse tamamını Ümraniyespor'lu oyuncular kazandı.

        REKLAM

        Valencia ile birlikte ileride oynayan King'de neden ısrar ediliyor anlamak mümkün değil.

        Bir başka dikkat çeken durum ise, yeni gelenlerden çok eski oyuncular takıma daha fazla katkı yapıyor. Valencia, Serdar Dursun, Zajc ve Berisha'nın performansı çok daha iyiydi.

        Orta saha kurgusu yeni baştan dizayn edilmez ise sıkıntı daha da büyüyecektir.

        Unutulmasın ki, rakip Ümraniyespordu. Şampiyonluk iddiası olan takımlara karşı bu oyunla başarılı olmak oldukça güç.

        50 bine yakın taraftarı hayal kırıklığına uğratan Jesus'un kadro seçimi ve hamleleri elbette tartışılmalı.

        Baskı karşısında oyun kuramayan, savunmadan gelişi güzel vuruşlarla top çıkaran, paslaşmanın az olduğu, organizasyon eksikliğinin hissedildiği Sarı-Lacivertlilerin tek olumlu yanı mücadeleyi son ana kadar bırakmayışlarıydı. Seyircinin katkısını da göz ardı etmemek gerekiyor.

        Sezonun ilk maçında, Ümraniyespor’un oyunu dikkat çekti. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmadan dersler çıkarmalı. Eldeki geniş kadro daha verimli kullanılmalı.

        Yoksa bu tür sürprizler yaşanabilir. Kaldı ki, şampiyonluk amaçlayan bir takımın her koşulda kazanmak tek hedefi olmalı. Ümraniyespor karşısında alınan bir puan başarısızlıktır.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar