Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında karşılaştığımız en önemli problem; “kalite”nin olmayışıdır.

Eğitimde “nicelik”ten çok daha değerli olan “nitelik”tir, “kalite”dir.

Üniversitesi olmayan ilimiz yok, anaokulundan liseye her kademede çok sayıda özel ve kamuya ait okulumuz var, her yıl yeni derslikler yapıyoruz. Ancak; bir türlü “kalite”yi yakalayamıyoruz.

Neredeyse her Milli Eğitim Bakanı değiştiğinde “eğitim sistemi”ni de, “müfredat”ı da değiştiriyoruz, buna rağmen “kalite”yle buluşamıyoruz.

Bunun sonucunda da, Türkiye fende, matematikte, anlamada uluslararası yarışmalarda son sıralarda yer alıyoruz.

Oysa; asla unutmamız gerekiyor ki, günümüzde ve gelecekte her türlü sorumuzun çözüm anahtarı; kalkınmamızın, refahımızın sağlayıcısı “kalite”li, bilimi, teknolojiyi temel alan, Batı değerleriyle örtüşen “çağdaş eğitim”dir.

Ancak; bu “karamsar” atmosferi dağıtan 26 yıl önce, İzmir’e en köklü eğitim kurumlarından olan Beyaz Balon Anaokulları’nı kazandıran ve günümüzde de TAKEV Okulları’nın Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş’tan aldığım bilgiler oldu.

EĞİTİMDE KALİTE

Eğitimde felsefe; amacı, hedefi, bireyi kullanılan araçları “bütüncül” bir yaklaşımla sistemleştirmek olarak tanımlanabilir.

TAKEV Okulları’nın Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş, TAKEV okulunun eğitim felsefesini, “özgüveni olan, vatanını seven, yüzü Batı’ya dönük, ufku geniş aydın bireyler yetiştirmek olduğunu, yıllardır hiç taviz vermeden bu felsefeyi uyguladıklarını” söylüyor.

Yaraş; okulun eğitim felsefesini özetle şöyle anlattı: Biz; alt yapısı olan, mütevazi, özgüvenli, yaşam başarısı yüksek birey yetiştirmeyi temel hedef alıyoruz.

TAKEV Kurucusu Nur Yaraş’ın verdiği bilgiye göre; TAKEV okulları “en ileri teknoloji ile uyumlu fiziki donanıma sahip “Akıllı Kampüs”dür.

Modern dil eğitimi duyarlı, görsel, işitsel sistemle donatılmış laboratuarlarda yapılıyor. Matematik, tablet, Mekadronik ve robotik laboratuarlar var.

Amaç; eğitimde teknoloji yaratıcı, akılcı çözüm geliştirmek, yaratıcılığın, hayal gücünün ve yeteneklerin harekete geçirilmesinde kullanmaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar