Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Partisinden yüzde 8 oranında fazla oy alan, kampanya sırasında yüksek performans gösterdiği konusunda herkesin uzlaştığı Muharrem İnce; CHP’de “potansiyel” lider adayıdır. Daha açık bir anlatımla; artık CHP’de Muharrem İnce gerçeği var.

        Seçim gecesi vatandaşları bilgilendirmediği için “özür” dileyen CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, 25 Haziranda düzenlediği basın toplantısında, “41 yıl sonra 30 barajını yıktık, 50 barajını da yıkacağız. Mücadele için illa Milletvekili olmak gerekmez.

        Yüzde 30 barajını aşmış İnce siyasetten çekilmez. Benim dışımdaki muhalefet adayları az oy aldılar, bu olmasaydı ikinci tura kalırdık. Ben, toplumun her kesiminden “AK Parti, MHP, HDP’den oy aldım” dedi.

        Unutulmamalıdır ki; artık CHP’de ve Türk siyasal yaşamında Muharrem İnce “gerçeği” var. İnce; istese de, istemese de politik mücadelenin dışında kalamaz, iddiasından vazgeçemez. İnce’nin yolu; CHP Genel Başkanlığı’na gidiyor. Bu yolun parke taşları yıllar önce döşenmeye başlanmıştı. Denilebilir ki; 24 Haziran sürecinde ise yolun sonuna gelindi.

        Gerçek olan şudur ki; 24 Haziran Cumhurbaşkanı adayı İnce için “son” değil; yeni bir yolun başlangıcıdır. Bu yolda ilk “mola” vereceği yer CHP Genel Başkanlığı, yolun ikinci etabı ise bu kez de yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığıdır.

        CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

        Öyle görülüyor ki; CHP seçmeni İnce’ye “yürü” derse, İnce yürüyecek ve CHP’de değişim rüzgarının sürükleyici gücü olacak.

        Nitekim; İnce, “ben buradayım, bana derlerse yürü önümüzde ben yürümeye hazırım” sözleriyle CHP’deki “yol haritası”nın kendisini Genel Başkanlığa götüreceğinin “güçlü” işaretini verdi.

        Bu arada; İnce’nin seçim sonuçlarının alınmasından sonra hazırlattığı ve televizyon kanallarında yayınlanan tanıtım videosunda Zeki Müren’in okuduğu “Elbet bir gün kavuşacığız; bu böyle yarım kalmayacak” şarkısındaki sözler; Muharrem İnce’nin CHP’de geleceğe dönük vazgeçemeyeceği hedefini anlatıyor.

        Öte yandan; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, düzenlediği basın toplantısında “istifayı düşünmediğini, kurultayı toplamayacağını, koltuk sevdasında olanların bireysel çıkışlarla kendisine yol arayanların bu partide yeri olmayacağını, disiplin işlemlerine başlayacağını” söyledi.

        Muharrem İnce de; Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının hemen ardından tweet atarak “81 ile teşekkür ziyareti yapacağını” açıkladı.

        Sonuç olarak: Zamanı gelmişse, değişimin önünde durulamaz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar