Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gelecek yılı binek otomobil yılı ilan eden Ford, yeni dönemin ilk yeni modeli olan Focus’u 52 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu

        Ford’un küresel ölçekte en çok satılan modeli olmasının yanı sıra “dünyanın en çok satılan otomobili” unvanını koruyan Ford Focus’un adeta yeni bir nesilmiş gibi makyajlanan versiyonu Türkiye’de pazara sunuldu. Markanın yeni tasarım diliyle elden geçen Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonlarıyla müşterilere sunulacak. Güvenlik ve konfor teknolojileri artırılan Focus iç mekânında da tüketicilerden gelen talep doğrultusunda sadeleşip pratikleşmiş olarak çıkıyor tüketicilerin karşısına. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni Ford Focus’un lansmanında, 2014’ü “ticari araç yılı” ilan ettiklerini hatırlatarak, 2015’i de “otomobil yılı” olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak yeni Focus’la başlattıklarını ifade etti.

        FORD’UN BİNEK YILI 2015 OLACAK

        Yenigün, 2011 yılından bu yana vaat ettikleri tüm ticari araç yatırımlarını tamamladıklarını ve son 2 yıldır ticari ürün gamını yenilediklerini belirterek, 2014’ün kendileri için hareketli bir yıl olduğunu söyledi. 2015’te otomobil yeniliklerine ağırlık vereceklerini dile getiren Yenigün şöyle konuştu: “Bu yeni dönemde Mustang, Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX ve S-MAX gibi modellerle hedeflerimizi yüksek tutuyoruz.

        KENDISI PARK EDIYOR PARKTAN KENDISI ÇIKIYOR

        Yeni Focus’ta 2011’de tanıtılan üçüncü nesil Focus’la sınıfında ilk defa sunulan güvenlik ve konfor teknolojileri daha da geliştirildi. Focus’ta sunulan otomatik park sistemi, paralel park yapmanın yanı sıra, dikey park etme sistemi ve paralel parktan çıkmayı sağlayan paralel park çıkış yardımı özellikleriyle çok daha fonksiyonel hale geldi. Yeni Focus’un geliştirilen Elektronik Denge Programı’na (ESP) entegre Gelişmiş Proaktif Denge (ETS) teknolojisi endüstride bir ilk olarak öne çıkıyor. Sistem, aracın hız, direksiyon konumu ve hangi hızlarda döndürüldüğünden yola çıkarak kayma ihtimalini hesaplıyor. Sürücü kaymayı hissetmeye başlamadan ESP’yi devreye sokarak kontrolün daima sürücüde kalmasını sağlıyor.

        YENİ YÜZE TANIDIK MOTORLAR

        Yeni bir yüze küavuşan Focus, üç sene üst üste “yılın motoru” ödülü alan 1.0L EcoBoost 125 BG versiyonuyla sunulurken diğer bir benzinli motor seçeneği olan 1.6L TI-VCT, Euro 6 emisyon seviyesinde 125 BG manuel ve Powershift otomatik şanzıman seçeneğiyle sunulacak. Yeni Focus’ta 1.6L TDCi dizel motorlar ise 95 ve 115 BG olmak üzere iki ayrı güç seçeneği ve altı vitesli manuel şanzımanla satışta olacak.

        EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE 260 COROLLA

        Trafik polislerinin hizmetine verilecek olan 260 adet Corolla, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen Corolla’lar şehiriçi trafik denetiminin yanında otoyol güvenliği ve trafik uygulamalarında da hizmet verecek. Otoyol trafik polisleri için özel olarak tasarlanan Corolla’ların üstünde bulunan kayar yazı panoları sayesinde trafik polisleri, hızla akan otoyol trafiğinde sürücülerle iletişim halinde olacak.

        SKODA OCTİVA SEDAN'IN 4x4 2015'TE GELİYOR

        Octavia Sedan 4x4, 2015’in ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak. Yeni Octavia Sedan 4X4’te beşinci nesil Haldex kavramalı dört çeker teknolojisi, Octavia’nın verimli motorlarıyla ve konforlu sürüşüyle buluşacak. En modern ve en verimli dört çeker teknolojilerinden birine sahip olacak Octavia Sedan 4x4, normal sürüş şartlarında torku ön tekerleklere aktarıyor. Daha fazla güç istendiğinde veya çekiş kaybı yaşanacak durumlarda tork arka tekerleklere de dağıtılıyor.

        MİCHELİN KIŞ LASTİĞİ

        Alpin 5 Michelin’in Total Performance stratejisi ile uzun Ar&Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni kış lastiği Alpin 5, karla kaplı zeminin yanı sıra ıslak ve soğuk zeminde sağladığı yol tutuşu ve çekiş gücüyle göz dolduruyor. Michelin, yolda meydana gelen kazaların nedenlerini görmek ve bu konuda geleceğe yönelik önlemler alınmasını sağlamak için Almanya Dresden Üniversitesi Kaza Bilimi Kürsüsü (VUFO) ile işbirliği yapıyor.Michelin’in yeni kış lastiği Alpin 5 Michelin’in Total Performance stratejisi ile uzun Ar&Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni kış lastiği Alpin 5, karla kaplı zeminin yanı sıra ıslak ve soğuk zeminde sağladığı yol tutuşu ve çekiş gücüyle göz dolduruyor. Michelin, yolda meydana gelen kazaların nedenlerini görmek ve bu konuda geleceğe yönelik önlemler alınmasını sağlamak için Almanya Dresden Üniversitesi Kaza Bilimi Kürsüsü (VUFO) ile işbirliği yapıyor.

        HEDEFİ EN ÇOK SATILAN JAPON MARKASI OLMAK

        Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, yılın 10 aylık döneminde yüzde 3’lük pazar payına ulaştıklarını ve yılı da bu pay ve 21 bin 800 adetlik satışla kapatacaklarını bildirdi. Nissan Qashqai 1.2 X-Tronic’in basın toplantısında konuşan Anaç, 2017 için ise kendilerine 31 bin 750 adetlik satış hedefi koyduklarını vurgulayarak, “Böylece payımız yüzde 3.8’e yükselecek. Bir başka değişle 3 yılda satışlarımız yüzde 50 artacak” dedi. Bu büyümenin yarısından fazlasının Qashqai’den geleceğini belirten Anaç, uzun vadedeyse Türkiye’de en fazla satış yapan Japon marka olmayı hedeflediklerini vurguladı. SUV’UN LİDERİ Anaç, Nissan’ın 2007 yılından bu yana dünyada 2 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Qashqai modelinin, Türkiye’de de bu başarısını sürdürerek 55 binin üzerinde tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi. Yüzde 22’lik payıyla SUV pazarının lideri Qashqai’nin, hem konfor hem de yakıt tasarrufu açısından geliştirilerek 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman olarak üretildiğini belirten Anaç, satışa sunulan yeni Qashqai’nin fiyatının 74 bin 990 liradan başladığını kaydetti.

        GÜVENLİK PAKETIYLE İDDİALI

        Yeni Qashqai 1.2 X-Tronic, gelişmiş turbo şarjlı motoru 115BG güç ve 165Nm tork üretiyor. Stop & Start teknolojisinin standart olarak sunulduğu 1.2 X-Tronic, fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 5.6 litre yakıt tüketiyor. Qashqai 1.2 X-Tronic otomatik çarpışma önleyici, yorgunluk algılama, trafik işareti tanıma, şerit takip uyarı, kör nokta uyarı ve hareketli nesne algılama gibi sistemleri bir arada sunuyor.

        FİYAT 500X YENİ YILIN İLK ÇEYREĞİNDE PİYASDA

        Fiat 500 Ailesi’nin SUV gövde tipindeki son üyesi 500X, yenilikçi teknolojisi, sınıfının en gelişmiş donanım özellikleri ve farklı tasarımıyla Türkiye’de otomobil tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirilen Fiat’ın yeni crossover modeli 500X, 2015 yılının mart ayında Türkiye yollarında boy gösterecek. Fiat 500 Ailesi’nin en yeni üyesi 500X’in uluslararası basın tanıtımı İtalya’da gerçekleştirildi. Fiat 500X 2015 yılından itibaren dünya çapında 100’den fazla ülkede satışa sunulacak. Yeni araçta 9 ileri tam otomatik yanı sıra çift kavramalı 6 ileri otomatik şanzıman da kullanılacak. Türkiye’ye 2015 yılının mart ayından itibaren 1.6lt MultiJet II 120 BG dizel, 1.6 E-Torq 110 BG ve 1.4lt MultiAir versiyonlar gelecek. 140 BG benzinli versiyonun çift kavramalı versiyonu ve 9 ileri otomatik şanzımanlı 170 BG 4x4’ün ise 2015 yılının 2. çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

        GELECEĞİNİ LA'DE GÖSTERDİ

        Los Angeles Otomobil Fuarı, Audi DNA’sının vitrini oldu. Audi’nin yeni tasarım döneminin başlangıcı olarak sunulan konsept model, fuarda sergilendi. 2014 yılında Audi bünyesine katılan Marc Lichte’nin başlattığı yeni tasarım atağında temel strateji daha ilerici ve çok duygusal; markanın hem teknik yeterliliğini hem de kalite iddiasını ortaya koyuyor. Los Angeles’ta sergilenen konsept modelde kullanılan 4.0 TFSI motor, 605 beygir güç, 750 Nm tork üretiyor ve 0’dan 100 km/s hıza 3.7 saniyede ulaşıyor.

        MAZDA CX-3 2015'TE YOLA ÇIKACAK

        Mazda CX-3 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sahneye çıktı. Mazda CX-3’de 1.5 dizel SKYACTIV-D ve CX5’te de kullanılan 2.0 litrelik SKYACTIV-G benzinli motorlar yer alacak. Önden çekişli ve manuel şanzıman opsiyonları bulunan CX3’te dizel versiyonda 6 ileri manuel şanzıman bulunurken, otomatik şanzıman 2.0 litrelik benzinli versiyonda bulunacak. CX-3’ün Türkiye’ye ne zaman geleceği henüz açıklanmadı. Ancak Avrupa ve Japonya’da 2015 ilkbaharında satışa sunulacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar