Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        El bagajı hakkı havayoluna, seyahat ettiğiniz kabin sınıfına ve hatta uçağın büyüklüğüne göre değişebilir. Genel bir kılavuz olarak, kabin bagajının maksimum uzunluğu 22 inç (56 cm), genişliği 18 inç (45 cm) ve derinliği 10 inç (25 cm) olmalıdır. Bu boyutlara tekerlekler, kulplar, yan cepler dahildir. Bazı havayolları ayrıca tipik olarak 5 kg’dan başlayan ağırlık sınırlamaları uygular. Ek ücretlerden kaçınmak, uçak biletinize dahil olan kabin bagajı hakkında haberdar olmak için seyahate çıkmadan önce ilgili havayolunun kurallarını mutlaka araştırın.

        Türk Hava Yolları’nda parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için ekonomi sınıfında 23 kg, business sınıfta 32 kg’dir. Business sınıfta uçuyorsanız baş üstü sıkıntısı çekmezsiniz. Fakat ekonomi uçuyor ve tecrübesiz bir yolcuysanız kabin bagajınız size dert olabilir. Uçak içine getirilen el bagajlarının yerleştirilme yarışı aslında havalimanında başlar. Ekonomide uçan tecrübeli yolcular uçağa erken binerek kabin bagajlarını kendilerine yakın yere koymak isterler. Çünkü geç binen yolcular bagajlarını koyacak yer bulmada zorlanırlar. Ayrıca kabin bagajı yolcunun oturduğu koltuktan ne kadar geri tarafta bir yere koyulursa uçaktan da en son inenlerden birisi olur. Mecburen geç çıkar. Eğer uçağın arka kapısından çıkış gerçekleşmezse yolcu bagajına ulaşabilmek için beklemek zorunda kalır.

        REKLAM

        Bazı uyanık yolcuların el bagajlarını uçağa biner binmez en önde boş buldukları baş üstü dolabına koyduklarına da çok şahit oldum. Kabin görevlileri dikkat edip uyarmasa bu uyanık yolcular business sınıfında yer sorunu olmayacağı düşüncesiyle el bagajlarını kendilerine ait olmayan yere koymaktan imtina etmezler. Bu doğru bir davranış değildir. Başkalarının hakkını ihlal ettiği gibi el bagajından bir şeye ihtiyaç duydukları zaman dolap kapaklarını tek tek açıp arayış içine girerek diğer yolcuları da rahatsız ederler. Bazı yolcular bunu adet haline getirmişlerdir. Bu tip fırsatçı yolcular business sınıfı olmayan uçaklara bindiklerinde de ilk boş buldukları yere bagajlarını koyarlar.

        Uçak kabinleri her yolcunun el bagajıyla kabin üstü dolabının eşyalarını alacak şekilde tasarlanmıştır. Yer bulamama sorunu el bagajlarının iyi yerleştirilmemesinden, bazı yolcuların hacimli fazla eşya ile uçağa gelmemesinden kaynaklanır. Uçak içinde el bagajınızla bindiğinizde sorun yaşamamak veya en az sıkıntıyla yolculuğunuzu gerçekleştirmeniz için bazı tüyolar vereceğim.

        • 1- Uçağa erken veya zamanında binin!

        Sorunsuz seyahat uçağınızın park ettiği kapıya zamanında gelmenizle başlar. Uçağa bineceğiniz kapıya zamanında varıp, beklerseniz binişle ilgili düzenlemelerden haberiniz olur. Guruplar şeklinde uçağa çağrılırsanız doğru zamanda binip, el bagajınızı yerleştirirsiniz. Öncelikle biniş imkânı sunan sadakat kartınız varsa bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Eğer bir sıralamayla uçağa biniş düzeni yoksa kapıya yakın oturup, uçağa ilk binen olmak en iyisi. Özellikle uzun bir uçuş için yola çıkmışsanız el bagajınızın size yakın olmasında fayda var. Bu sebeple biniş kapısına yakın bir yere oturup beklemekte fayda var.

        • 2- Kabin ekiplerinden yardım isteyin

        Uçağınıza geç binmeniz sebebiyle veya zamanında kabine girmenize rağmen el bagajınızı koyacak yer bulamadıysanız mutlaka görevlilerden yardım isteyin. Başkalarının bagajlarına müdahale edip kendinize yer açmaya çalışmayın. Böyle durumlarda zaman zaman tartışmalar yaşanabiliyor. Böyle bir hadisenin parçası olmamak için el bagajınızı yerleştirme işlemini kabin görevlilerine bırakın. Onlar sorunsuz bir şekilde bagajınızı uygun bir yere koyarlar. Ancak el bagajınızda ilaç vs. gibi kullanmanız gereken bir şey varsa uyarınızı zamanında yaparsanız görevliler bu duruma göre bagajınıza uygun yer bulurlar.

        • 3- Uzun boylu yolculardan destek alın

        El bagajlarının ağırlığı bazı yolcular için hatta kabin ekipleri için bile bir takım sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kabin ekiplerinin bazılarında kronikleşen bel ve boyun fıtığı hastalıklarının yolcuların el bagajlarına yardımcı olmaktan kaynaklandığı bilinen bir durum. Dolayısıyla kadın ve yaşlı yolcular da bu duruma dikkat etmeliler. Özellikle geniş gövdeli uçaklarda baş üstü dolapları daha yukarıda olur. Boyu sebebiyle baş üstü dolabına eşya koymakta zorlananlar bu durumdan daha çok etkileniyorlar. Bu gibi durumlarda size yakın olan uzun boylu, durumu müsait yolculardan yardım isteyerek kendinizi riske atmamış olursunuz.

        • 4- Bagajınızı koltuğunuzun ön tarafına koyun

        Aslında el bagajının yerleştirilme konusunda en önemli madde budur. Çünkü kabin bagajınızı oturduğunuz yerden ne kadar geriye koyarsanız, uçaktan o kadar geç inersiniz. Uçaktan iniş başladığı zaman siz bir an önce bagajınıza ulaşmaya çalışırsınız ama nafile. Çünkü her yolcu uçaktan erken inmek ister ve siz adeta o sert gelen akıntıya karşı yüzmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda kalmamak için de oturarak herkesin inmesini beklemek zorunda kalır ve uçaktan en son inen yolcu olursunuz.

        • 5- Özel eşyalarınız için görevlilerle temas kurun

        Uçağın kabinine almak zorunda olduğunuz ezilebilen, kırılabilen eşyalar için kabin görevlilerinden yardım istemekte çekinmeyin. Ancak bu yardımı uçağa adım atar atmaz isteyin. Çünkü bazı eşyalarınızı mesela takım elbise çantasını (gamboç) uçağın ön tarafında özel bir bölüme asma imkânı olabilir. Kırılma ihtimali olan tablo vs. gibi eşyalarınızı sorunsuz taşımanın yolu ise kabin görevlileriyle uçağa bindiğinizde irtibat kurmaktan geçer. Sizin uçak içinde ulaşma yetkiniz olmayan yerlerde kabin görevlileri eşyalarınızın güvenle taşınmasını sağlarlar.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Amazon e-ticareti Airbus ile havalandıracak!

        Amazon e-ticareti Airbus ile havalandıracak!
        0:00 / 0:00

        Elektronik ticaret salgın ile birlikte tahminlerin ötesinde büyüdü ve her kesimden insanda her türlü ihtiyacı için uzaktan alışverişe alıştı. E-ticaret şirketleri de bu gelişmelere ayak uydurmak ve rekabette geri kalmamak için tüm imkanları seferber ediyorlar. Dünyadaki gelişmeler ise Türkiye’de son günlerin tuhaf E-Ticaret Kanunu'na benzemiyor.

        Son olarak Amazon Air, Amazon Prime müşterilerine verdiği bir günlük teslimat sözünü yerine getirmek için 10 adet Airbus A330-300 (P2F) kargo uçağı kiraladı. Kiralanan bu uçaklar Hawaiian Airlines tarafından Amazon için işletilecek. Türkiye’de e-ticaret şirketleri kargo lisansı almalarına rağmen Ticaret Bakanlığı tarafından E-Ticaret Kanunu ile kargo taşımacılığı yasağı getirilirken Amazon, Airbus’ın yolcu uçaklarından kargo uçaklarına (P2F) dönüştürülen modelleriyle hızlı taşımacılık yapmaya hazırlanıyor.

        Amazon Air filosuna katılacak A330-300’lerle müşterilere verilen hızlı ve ücretsiz teslimat sözünün yerine getirilmesi amaçlanıyor. Airbus A330-300P2F uçaklarının 2023’te Amazon Air filosuna katılması bekleniyor.

        HondaJet Elite II dengeleri değiştirecek!

        HondaJet Elite II dengeleri değiştirecek!
        0:00 / 0:00

        Dünyanın önde gelen jet üreticilerinden biri olan Honda Aircraft Company, kanat üstündeki motor tasarımıyla dikkat çeken HondaJet’in yeni modeli Elite II’yi Orlando’daki İş Havacılığı Kongre ve Sergisi’nde (NBAA-BACE) tanıttı. Hondajet’i ABD’deki merkezi Greensboru’da 2011’de ziyaret etmiştim. O günden buyana da her gelişmesine dikkat kesiliyorum. Çünkü HondaJet’in kanat üstü tasarımı sektörde epeyce tartışmalara sebep olduğundan, endüstriyel gelişimi de merak ediliyor olmuştu. Elite II modeliyle HondaJet, jet üreticileri arasındaki konumunu daha da güçlendirmiş olacak.

        Yeni modelin duyurulmasına paralel olarak HondaJet’in modellerinde kullandığı motorları geliştiren GE Honda Aero Engines (GE Honda), HF120 motorunun da yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) kullanım testini başarıyla tamamladığı duyuruldu.

        Performansı ve konforu geliştirilen yeni HondaJet Elite II modeli, sınıfının en hızlı, en yüksek ve en uzun menzilli uçağı olarak öne çıkıyor. Hafif bir jet olan Elite II modeli, yüksek performans ve en yüksek verimlilikte yakıt tüketimi konusunda da iddialı. Honda Aircraft Company Başkanı ve CEO’su Hideto Yamasaki de HondaJet Elite II’nin performans, konfor ve tasarımına vurgu yaparak tüm alanlarda kategorisinin ötesinde olduğunu vurguluyor.

        Öte yandan otomasyon teknolojilerinin hız kazanmasıyla Honda Aircraft Company, 2023’ün sonuna kadar “Autothrottle” adı verilen uçuş sırasında kullanılan güç yönetim otomasyonunu ve acil durumlarda otonom şekilde jeti kontrol etmek için devreye giren Emergency Autoland teknolojilerini de jetlerinde kullanmayı planlıyor.

        REKLAM

        HondaJet Elite II modeli önceki modellerde olduğu gibi benzersiz Kanat Üzeri Motor Montajı (OTWEM) konfigürasyonu, Doğal Laminer Akış (NLF) tasarımlı burun ve kanat ile kompozit gövde dahil olmak üzere pek çok teknolojik yeniliği bünyesinde barındırıyor. Aerodinamik sürtünmeyi azaltan bu tasarım performansı arttırırken yakıt verimliliğine katkı sağlıyor ve bu sınıftaki en geniş kabini mümkün kılıyor.

        HondaJet Elite II Teknik Özellikleri

        Yolcu Sayısı: 1 pilot 6 yolcu / 2 pilot 5 yolcu

        Uçuş Menzili (4 kişi): 2865 km

        Maksimum Seyir Hızı: 782 km/s

        Kalkış Mesafesi: 1.128 m)

        İniş Mesafesi (4 Kişi): 829 m

        Motor: GE Honda / HF120

        Gövde

        Uzunluk: 12,99 m

        Kanat Açıklığı: 12,12 m

        Yükseklik: 4,54 m

        Kabin İçi

        Uzunluk: 5,43 m

        Genişlik: 1,52 m

        Yükseklik: 1,47 m

        Antalya Havalimanı en rekabetçi rotalar arasında…

        Antalya Havalimanı en rekabetçi rotalar arasında…
        0:00 / 0:00

        Havacılık sektörü tüm olumsuzluklara rağmen son çeyrekte herhangi büyük olumsuz bir olay yaşanmazsa 2019’un yüzde 87’sini yakalayacak. Sektör tarafından 2022 için planlanan 4,8 milyar koltuk sayısına ulaşılırsa bu rakam 2021’in yüzde 31’inden daha fazla olacak.

        Ancak, Rusya - Ukrayna savaşı, Avrupa havalimanlarındaki kaos ve Çin’in COVİD-19 kısıtlamalarının etkisi de devam ediyor. Buna rağmen gelişmeler iyi. İlk üç çeyrek sonuçları ve dördüncü çeyrek planlamaları neticesinde dünyanın en yoğun ve en rekabetçi rotaları önümüzdeki yıl için ümit vaat ediyor.

        En rekabetçi rotalar

        Dünyanın önde gelen havacılık veri ve analiz sağlayıcısı Official Aviation Guide (OAG) tarafından yapılan araştırmaya göre, 2022’nin uluslararası en yoğun rotası 3 milyon 232 bin koltuk kapasitesiyle Kahire-Cidde arasında icra edilecek. En rekabetçi rotalarda ise yine Kahire-Cidde arasındaki uçuşlar 3 milyon 233 bin koltuk, 13 bin 144 uçuş ve 9 havayolunun rekabetiyle ilk sırada yer alıyor.

        En rekabetçiler arasındaki listede beşinci sırada –Fraport-TAV tarafından işletilen Antalya Havalimanı - Moskova Sheremetyevo Havalimanı uçuşları yer alıyor.

        Bu rotada 8 havayolu rekabet ediyor. Bu hatta yıl sonu itibariyle 994 bin 202 koltuk kapasitesi ve 3 bin 192 uçuş icra edilmesi bekleniyor.

        REKLAM

        Avrupa’nın en hareketli havalimanları arasında yer alan Fraport TAV Antalya’da yıllık 40 milyon olan yolcu kapasitesi 80 milyona çıkarılıyor. Havalimanındaki yatırımların 2025 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. Turizm hareketliliğinin her geçen yıl arttığı Antalya’da hava yolu trafiğinde de yoğunluk yaşanıyor. 50 ülkeden ve 200 rotadan trafik akışının gerçekleştiği Antalya Havalimanı, 9,5 ayda 25 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

        En rekabetçi 10 rota:

        • Kahire-Cidde: 3,233,411 koltuk, 13,114 uçuş, 9 havayolu uçuyor
        • De Nang-Seul: 352,985 koltuk, 1,733 uçuş, 9 havayolu uçuyor
        • Kahire-Riyad: 1,910,643 koltuk, 8,518 uçuş, 8 havayolu uçuyor
        • Bangkok-Seul: 1,021,356 koltuk, 3,464 uçuş, 8 havayolu uçuyor
        • Antalya-Moskova: 994,202 koltuk, 3,192 uçuş, 8 havayolu uçuyor
        • Seul-Tokyo Narita: 694,219 koltuk, 2,986 uçuş, 8 havayolu uçuyor
        • Buenos Aires-Sao Paulo: 670,629 koltuk, 2,537 uçuş, 8 havayolu uçuyor
        • Jakarta-Kuala Lumpur: 816,810 koltuk, 4,401 uçuş, 7 havayolu uçuyor
        • Bangkok-Delhi: 658,263 koltuk, 2,695 uçuş, 7 havayolu uçuyor
        • Sohag-Kuveyt: 422,921 koltuk, 2,461 uçuş, 7 havayolu uçuyor

        2022’nin en yoğun rotası Kahire-Cidde

        2022’nin uluslararası en yoğun rotası 3 milyon 232 bin koltuk kapasitesiyle Kahire-Cidde arasında icra edilecek. Kahire-Cidde uçuşlarını uluslararası rotalarda 3 milyon 191 bin koltukla Dubai-Riyad rotası ikincilikte izleyecek. Üçüncülük ise New York JFK-Londra Heatrow uçuşlarında 2 milyon 848 bin koltuk kapasitesine ulaşacak. Dördüncü ise uluslararası rotalarda güçlü olan Londra Heathrow – Dubai arasında yapılan uçuşlarda 2 milyon 697 bin koltukla gerçekleşmesi bekleniyor. Kuala Lumpur-Singapur uçuşları 2 milyon 443 bin koltukla beşinci sırada yer alacak.

        En yoğun uluslararası 10 rota:

        • Kahire-Cidde: 3,234,683 koltuk
        • Dubai-Riyad: 3,191,090 koltuk
        • New York JFK-Londra Heatrow: 2,848,044 koltuk
        • Dubai: Londra Heatrow: 2,697,593 koltuk
        • Kuala Lumpur-Singapur: 2,443,176 koltuk
        • Dubai-Cidde: 2,425,930 koltuk
        • Orlando-San Juan: 2,099,234 koltuk
        • Mumbai-Dubai: 1,977,537 koltuk
        • Kahire-Riyad: 1,913,991 koltuk
        • Delhi-Dubai: 1,898,749 koltuk

        Diğer Yazılar