Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havalimanlarını her zaman insanlar kullanmıyor. Bazen hayvanların da uğrayıp, istila ettiği oluyor. Çok geniş alanlar üzerine kurulan havalimanları bir yönüyle hayvanların mekanlarını işgal ettiğinden çeşitli şekillerde hayvanlarla mücadele etmekte gerekiyor. Bazen de taşınanlar hayvanlar olunca havalimanı seyirlik hale gelebiliyor. Hatta bazı zamanlar havalimanlarında kontrol hayvanlara bile geçebiliyor.

        Geçtiğimiz günlerde Osaka Havalimanı’ndaki enteresan karınca istilası yaşandı. Ama daha önce de çeşitli istila hadiseleri olmuştu. Türkiye’de herhangi bir havalimanında Türk Hava Yolları veya başka bir havayolunun uçuşunu aksatacak cinsten hayvan istilası olduğun hatırlamıyorum. Ama çeşitli ülkelerde havalimanlarını istila eden hayvanlar ve yaşanmış ilginç hadiseler var. Birazcık araştırdım. Yolcuları eğlendirenler de var yolcuların dikkatini çekerek seyahati ilginç hale getirenler de söz konusu. Ama asıl önemlisi uçuş operasyonlarını aksatanlarda olduğunu söylersem bu defa merak etmeye başlarsınız. Havalimanı ve havayolu personelinin yolcular yerine havalimanını işgal eden hayvanlarla mücadele ettiğini gözlerinizin önüne getirin. Kendinizi daha fazla yormayın en taze hadiseden başlayarak ilginç olayları ben aktaracağım.

        1-Osaka Havalimanı’nda karınca istilası

        Geçtiğimiz hafta Japonya Osaka Havalimanı’nı istila eden yabancı bir karınca türü haber oldu. Yetkililer karınca türünün Güney Amerika’ya has 2,5 milimetre uzunluğunda olduğunu ve çoğaldıklarını tespit etti. Osaka Havalimanı’nın batı cephesini çevreleyen 10 hektarlık araziyi tarayan kent belediyesi yetkilileri türün “Arjantin karıncası” olduğunu saptadı. Japonya Çevre Bakanlığı, “istilacı ve ülkeye yabancı” olarak nitelediği türün ülke genelindeki havalimanlarında ilk kez görüldüğünü açıkladı. Bu karınca türünün elektronik cihaz ve kablolar etrafında toplanmaya meyilli olduğu tespit edilmiş. Hava kontrol ekipmanlarında kısa devre dahil bazı sorunlar oluşmasına da sebep olma ihtimali olduğu anlaşılmış. Kolonilerin aynı zamanda bölge havalimanlarına da yayılmış olabileceği endişesi de paylaşılmış durumda. Osaka Havalimanı yetkilileri, karınca türünü imha etmek üzere kapsamlı tarama başlattığını duyurdular. Ancak bu süre zarfında uçuşlar aksadı ve bazı uçuşlar da iptal edildi. İmha operasyonun ise ne kadar başarılı olduğunu zaman gösterecek.

        REKLAM

        2-Durban’da arılar uçuşu aksattı

        Ekim 2018’de Durban Havalimanı’nı basan yaklaşık 20 bin arı Mango Havayolları'na ait Boeing 737-800 uçağının motoruna girmişti. Durumu fark eden apron yetkilileri bu acil durumu havalimanı yetkilerine haber verdi. Dışardan profesyonel arı ekibi gelip arıların uçak motorundan uzaklaştırmasını sağlamak istedi. Ancak aprona girme yetkileri olmadığı için uçağa yanaşamadılar. İzin süreci yaklaşık 2 saat sürünce diğer hatlarda da gecikmeler yaşandı. Dışardan gelen görevli arı ekibi başarılı bir operasyonla arı sürüsünü uçak motorundan uzaklaştırdı. Böylece bekleyen yolcularla birlikte uçak seferine çıkabildi. Arı istilasının aynısı 2015’te Moskova’da da yaşandı. Moskova’dan St.Petersburg’a gidecek olan Rossiya Havayolları’na ait A321 tipi uçağın motorunu dinlenme alanı olarak seçen arılar gündem olmuştu.

        3- ABD’de çıngıraklı yılan ve akrep istilası

        Covid-19 sürecinde havayolları kullanmadıkları uçaklarını yerde yatırmıştı. O dönemler ABD’nin Mojova Çölü’nde ise Qantas Havayolları'nın 12 adet A380 model uçağı bulunuyordu. Haziran 2021’de Avustralyalı Qantas personeli Mojova Çölü’nde yerde yatan A380’lerinin kontrolü esnasında çıngıraklı yılanlarla ve akreplerle mücadele etmek zorunda kaldı.

        Yılanlarla ve akreplerle mücadele için ilginç teknikler uyguladılar. Qantas mühendisleri her hafta karşılaştıkları bu hadiseden dolayı kontrole giderken ellerindeki süpürge sapı veya sopalarla önlem almaya başlamışlardı. Ancak istilacılar kısa sürede kontrol altına alındı ve uçaklar sorun yaşamadı.

        4-Kanguru havalimanına girdi

        REKLAM

        Ocak 2013’te Avustralya Melbourne Havalimanı’nda bulunan bir eczanenin içinde vahşi bir kanguru görülmüştü. Kanguru ilk olarak terminal içinde zıplayarak dolaşmış ve bir eczanenin içine girmişti. Uçuş için sefer bekleyen yolcular kanguruyu terminalde görünce ilginç anlara tanık oldu. Kanguruyu gören yolcular kısa bir süre şok yaşadı. Avustralya polisi ve vahşi yaşam uzmanları kangurunun yaralı olduğunu fark etmiş, ekipler gri kanguruyu yakalayarak, havalimanındaki operasyonun aksamamasına engel olmuşlardı. Yapılan araştırmalar neticesinde kanguruya havalimanı etrafında bir arabanın çarptığını tespit edilmişti. O dönem ülkede gündem olan bu olayı Avustralyalı komedyen Julia Morris’de Twitter hesabından paylaşmıştı.

        5- Washington’da fare istilası

        ABD’nin Washington eyaletinde bulunan dünyanın da en önemli havacılık şirketlerinden Boeing’e de ev sahipliği yapan Seattle’daki Tacoma Havalimanı Temmuz 2018’de farelerin istilasına uğramıştı. ABD’nin önde gelen gazeteleri; “Seattle-Tacoma Havalimanı’nın beklenmedik misafirleri: Fareler” başlığıyla haber yapmıştı.

        Havalimanı son yıllarda yolcu sayısı açısından yükselişe geçmişti, ancak beklenmedik misafirlerin de olacağı bu yükselişin bir parçası olarak düşünülmemişti. O dönemlerde havalimanında 120 adet inşaat projesi vardı. Yapılan bu projeler için açılan deliklerden fareler havalimanına gelip yiyecek-içecek alanlarındaki yolcuların bıraktıkları yemek artıklarından beslenmişti. Havalimanı ve yiyecek-içecek şirketleri beraber hareket etmiş, ortalıkta yemek artığı bırakmamak için uzun süre çalışmışlardı. Havalimanı işletmecisi farelerden kurtulmak için 449 bin dolar harcama yapmıştı. Gece-gündüz çalışacak ve fareleri tespit edecek yeni görevliler işe alınmış, özel sensör sistemiyle bu tarz kemirgenlerin yakalanması için yeni bir sistem kurulmuştu.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Dünyanın en yoğun 10 havalimanı - 2021

        Dünyanın en yoğun 10 havalimanı - 2021
        0:00 / 0:00

        Dünya havalimanlarının gelişimini izlemek açısından Uluslararası Havalimanları Konseyi – ACI’nın (Airports Council International) her yıl açıkladığı ‘Dünyanın En Yoğun Havalimanları’ raporu dikkat çekici oluyor. Bu liste sayesinde dünya havalimanlarının yaklaşık yüzde 85’i hakkında fikir sahibi oluyoruz. Dünya genelindeki en güncel havalimanı verilerine göre en yoğun 10 meydan 463 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu küresel trafiğin neredeyse yüzde 10’unu temsil ediyor. En yoğun 10 havalimanındaki yolcu trafiği, 2020'ye göre yüzde 51.8 artarken, 2019'a kıyasla yüzde 29.1 düşüş kaydetti.

        Havacılık Atlanta ile normale döndüğünü ilan etti!

        Yıllarca dünyanın en yoğun meydanı olarak zirvede yer alan Atlanta Havalimanı 1998’den beri liderliğini ilk defa Covid-19 sebebiyle Guangzhou Bai Yun Havalimanı kaptırmıştı. Ancak Atlanta Hartfield-Jackson Havalimanı, 22 yıllık liderlik tarihinde 2017’de 103.9 milyon olan yolcu sayısını 2018’de yüzde 3.3 artırarak 107.3 milyon ulaştırıp yüksek yolcu rakamlı bir rekora imza atmıştı.

        Bir yıl aranın ardından Atlanta Hartfield-Jackson Havalimanı tekrardan listenin zirvesine oturdu. Ancak korona virüs krizini yaşayan sektör için rakamlar ne kadar yükselse de 2019 rakamlarının hala mumla arandığını söylemek mümkün. Atlanta Havalimanı da bir önceki yıla göre yüzde 76.4 artışla 2021’de 75.7 milyon yolcuyla lider oldu.

        REKLAM

        Pekin Havalimanı kayboldu

        Atlanta Havalimanı’ndan sonra 100 milyon yolcu barajını aşan Pekin Başkent Havalimanı da COVİD-19 sürecinden ağır darbe yiyen meydanlardan birisi oldu. 1998 yılından beri açıklanan ‘Dünyanın En Yoğun Havalimanları’ listesinde 100 milyon yolcu sınırını aşan iki havalimanı bulunuyordu. Atlanta ve Pekin Başkent Havalimanı. Ancak Pekin’e açılan ikinci havalimanı Daxing’in Başkent’in yolcularını böldüğü için bundan sonra 100 milyon barajını geçen Pekin Başkent Havalimanı’nı ilk 10 sırada görmek pek mümkün olmayacak.

        İlk 10’da Çin’den geçtiğimiz yılı lider bitiren Guangzhou Bai Yun Havalimanı 40.3 milyon yolcuyla 8’inci sırada tamamlarken bir önceki yıla göre yüzde 8 yolcu kaybı yaşadı. Dokuzuncu sırada ise diğer bir Çinli havalimanı Chengdu Shuangliu 40.1 milyon yolcuyla yer aldı. Ancak Covid-19 gölgesindeki bu sıralamaların havacılık sektörünün normale dönmesiyle değişeceğini unutmamak lazım.

        Liderlik ABD’li havalimanlarında

        En yoğun havalimanları listesinin 2’ncisi de yine ABD’den Dallas Fort Worth Havalimanı. Geçen yıl 62.4 milyon yolcu ağırlayan Fort Worth, 2019’da 10’uncu, 2020’de 4’üncü sıradaydı.

        Dallas’ın yolcu sayısı 2019’a kıyasla yüzde 16.8 düşerken, 2020’ye göre yüzde 58.7 artış kaydetti.

        ABD’den Denver Havalimanı, 58.8 milyonluk yolcu sayısı ile en yoğunlar listesinin 3’ncüsü oldu. Havalimanının yolcu sayısı 2019’a kıyasla yüzde 14.8 düşerken, 2020’e oranla yüzde 74.4 yükseldi. Denver salgın öncesinde 16’ıncı sırada yer alıyordu. En yoğun havalimanları listesinde 4’ncülüğü Chicago O’Hare aldı. Geçen yıl 54 milyon yolcuya hizmet veren havalimanı 2019’un 6’ncısı, 2020’nin ise 13’üncüsüydü. Los Angeles, 48 milyonluk yolcu sayısı ile en yoğun 5’nci havalimanı oldu.

        REKLAM

        2021’in en yoğun 10 havalimanı

        • Atlanta Hartfield-Jackson: 75.7 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 76 artış
        • Dallas/Fort Worth: 62.5 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 74 artış
        • Denver: 58.8 milyon yolcu 2020’ye göre yüzde 74 artış
        • Chicago O'Har: 54 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 75 artış
        • Los Angeles: 48 milyon yolcu, 2020’ ye göre yüzde 67 artış
        • Charlotte: 43.3 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 59 artış
        • Orlando: 40.4 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 87 artış
        • Guangzhou: 40.3 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 8 düşüş
        • Chengdu: 40.1 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 1.5 düşüş
        • Las Vegas: 39.8 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 79 artış

        Uluslararası yolcuda 2 Türk meydanı var

        Dış hat, iç hat ve transit yolcuyu kapsayan toplam trafikte ilk 10’de yer alan havalimanı listesinden başka kategoriye uluslararası yolcu trafiğine bakalım. En yoğun uluslararası yolcu ağırlayan 10 havalimanı listesinde Türkiye’den İstanbul ve Antalya Havalimanı var. Dubai, 29.1 milyon yolcu sayısı ile ilk sırada, İstanbul Havalimanı ise 26.4 milyonla 2’nci konumda. İstanbul Havalimanı 2019’da 14’üncü, 2020’de 6’ncı sıradaydı. Türk Hava Yolları'nın merkez olarak kullandığı havalimanının yolcu sayısı 2020’ye göre yüzde 66 artarken, 2019’a kıyasla yüzde 33,1 düştü. Dubai ise özellikle Covid-19 sürecinde alınan önlemler ve havalimanında kullanılan teknolojik çalışmalarla dikkat çekmişti. Bu süreci iyi atlatan havalimanı özellikle Emirates ve flydubai’nin önemli bağlantı noktaları ve yolcu trafiğiyle zirvede yer aldı.

        Türkiye’nin turizm başkenti Antalya ise geçen yıla göre yolcu sayısını yüzde 160.4 artırdı ve listede 8’inciliği elde etti. TAV-Fraport işlettiği Antalya Havalimanı geçen yıl 17.1 milyon uluslararası yolcu ağırladı. Antalya, 2019’da 26, 2020’de 31’inci sırada yer alıyordu. Gözde tatil merkezlerinden Meksika’nın Cancun’u ise Antalya’nın ardından yüzde 94.4 oranıyla en yüksek yolcu artışı gösteren meydan oldu.

        REKLAM

        Uluslararası yolcu trafiğinde 2021’in ilk 10 havalimanı

        1- Dubai: 29.1 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 12.7 artış

        2- İstanbul Havalimanı: 26.4 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 66 artış

        3- Amsterdam: 25.4 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 22.1 artış

        4- Frankfurt: 22.6 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 34.8 artış

        5- Paris: 22.6 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 18.6 artış

        6- Doha: 17.6 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 41.4 artış

        7- Londra: 17.6 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 14.7 düşüş

        8- Antalya Havalimanı: 17.1milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 160.4 artış

        9- Madrid: 15.3 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 38.8 artış

        10- Cancun: 13.2 milyon yolcu, 2020’ye göre yüzde 94.5 artış

        Elektrikli uçak Alice 75 sipariş aldı

        Elektrikli uçak Alice 75 sipariş aldı
        0:00 / 0:00

        Dünya elektrikli uçaklara adım adım yaklaşıyor. Şimdilik taşınan yolcu ve uçulan menzil tatmin etmese bile teknolojik gelişmeler ümit veriyor. Bu sebeple de birçok şirket gelecek kurgularını elektrikli uçaklara göre yapmaya başladı. Küresel ölçekte elektrikli uçaklara öncülük eden üreticilerden Eviation, geliştirdiği Alice modeli için Cape Air’den 75 adet sipariş aldığını duyurdu.

        ABD Massachusetts merkezli bölgesel havayolu şirketi Cape Air, 2019 yılında Alice modelinden sipariş için iyi niyet mektubu imzalamıştı. Kısa süre önce ise kesin siparişini açıkladı. Ancak uçakların ne zaman teslim alınacağına dari detaylar paylaşılmadı. Cape Air, sürdürülebilir havacılık çağına öncü bir adım atarak benzersiz bir bölgesel elektrikli uçak filosu kurmayı hedefiyle yola çıkmış. Cape Air’in filosunda şu an 70 adet Cessna 402C ve 4 adet Britten-Normal BN-2 Islander bulunuyor. Boston’da bir merkezi bulunan Cape Air, uçuşlarının çoğunu Kuzeydoğu ABD’deki şehirlere gerçekleştiriyor. 2023’te ise lisans durumuna göre elektrikli uçak Alice ile seferler yapmayı planlıyor

        Elektrikli Alice modelini geliştiren Eviation firması, uçağın iki adet 640kW (858hp) Magnix Magni 650 elektrikli motorla havalanacağını ve 9 yolcu taşıyacağına dikkat çekiyor. Uçağını menzili 815 km ve maksimum seyir hızı ise 643 km/saat. Ayrıca uçağın kargo ve iş jeti varyantları da bulunuyor. Eviation, Alice modelini 2023’te sertifikalandırmayı hedefliyor.

        REKLAM

        Diğer Yazılar