Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son iki haftadır son saniye golleriyle zirveye tutunan Galatasaray için kritik bir sınavdı Trabzonspor maçı... Kaybedilecek puanlara tahammülün kalmadığı bir sürece girilirken, Şampiyonlar Ligi şansı için bu zorlu deplasmandan çıkarılacak bir galibiyetin çok önemi vardı.

        Tudor maç öncesinde “Büyük maçlar, büyük oyuncular içindir. Biz bu maçta daha çok koşmalıyız. Takım oyununu, ruhunu ve performansını öne çıkarmalıyız” şeklinde konuştu. Ama Galatasaray’da ne takım oyunu vardı ne de takım ruhu açıkçası... Hocanın bana göre yanlış tercihleri de maçı Galatasaray adına olumsuz etkileyince İstanbul’a eli boş dönüldü. Galatasaray’ın puan kaybından çok, etkisiz ve mahkum futbolu sevenlerini karamsarlığa itti. Yaklaşık yarım saat 10 kişi oynayan rakiplerine teslim oldular.

        Galatasaray tutuk başladı oyuna. Tudor’un üçlü savunması, Trabzon ataktayken beşliye döndü. Kalabalık savunma Galatasaray’ın hücum gücünü törpüledi. Selçuk ve Tolga da bu kalabalığın içine girince, rakip ataklarını kesip hücum organizasyonuna dönüştürmek tam anlamıyla zorlaştı. Sneijder ve Bruma istedikleri topları alamadılar. Podolski yalnızları oynadı. Nitekim ilk yarıda Onur yere bile yatmadı! Böyle bir maçta koca 45 dakikada Sarı-Kırmızılı ekip ciddi anlamda Trabzon kalesinde bir tehlike bile yaratamadı.

        Trabzonspor savunma arkasına atılan toplarla ofsayt handikabını aştıkça iyi fırsatlar yakaladı. Karadeniz ekibi rakip yarı alanda kalabalık baskı yaptı ve Galatasaray’ın pasla çıkmasını engelledi. Galatasaray kalesini çok zorladı. İkinci yarının hemen başında Linnes ve Carole’ün laubaliliğinden gelen gol Trabzon’un elini güçlendirdi. İstediğini alan Yanal’ın ekibi kontrollü oyuna döndü. Galatasaray ancak 2-0’dan ve Uğur’un atılmasından sonra baskı oluşturabildi. Kritik fırsatlar da yakaladılar. Ama son vuruşlarda zayıf kaldılar. Tudor’un Josue, Rodrigues, Sinan Gümüş hamleleri de sonuç vermedi.

        TUDOR ŞAŞIRTTI!

        Tamam G.Saray, sezon başında yaptığı yanlış kadro mühendisliğinin sancılarını yaşıyor. Ama takımda santrfor oynayacak oyuncu olmazsa Tudor ne yapsın! Yine de böyle maçlarda SneijderPoldi ikilisi fazla lüks kaçıyor. G.Saray, özellikle top rakipte olduğunda 2 kişi eksik kalıyor. Sneijder, sakatlıktan döndüğünde kulübede oturtup Josue’yi oynattı diye övdüğümüz Tudor, niye bu tavrından vazgeçti, anlayamadım. Bir de Ahmet Çalık dururken niye gönüllerden bile silinen Cavanda’yı üçlü savunmada oynattığını hiç anlayamadım. Üçlü savunmada bir orijinal stoperle sahada yer almasını yadırgadım doğrusu.

        DURAN TOP DURMUYOR!

        Galatasaray’ın duran toptan gol yemesinin bana göre ne Muslera ile ne de Riekerink ile ilgisi var. Sorun oyuncuların kafasında, sorun savunmadaki lider eksikliğinde! Konsantrasyon eksikliğinde, paylaşım hatasında. Castillo kornerden gelen topu arka direk alıp da içeriye girse, tutacak kimse yoktu gol pozisyonunda...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar