Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarı sona erdiğinde topa sahip olma oranında Galatasaray rakibine karşın öndeydi ancak tabelada 2-0 Başakşehir’in üstünlüğü vardı. Oysa maça Sarı-Kırmızılı ekip iştahlı başlamıştı. Oyunu rakibine kabul ettirecek bir görüntü çiziyordu. Ancak Sneijder de çıktıktan sonra bu hakimiyet çok kısa sürdü. Savunmada üst üste hatalar da geldi, Başakşehir de fırsatı kaçırmadı.

        Takım savunması dökülünce takım motivasyonu da kayboldu. Sol bek ve sol stoper kanadından çok pozisyon verdiler. Carole’ün arkasına atılan her top fırsata dönüştü. Orta saha kontrolü, Sneijder çıkınca tamamen Başakşehir’e geçti. Topla oynama oranı yüksek olmasına karşın Galatasaray orta sahayı geçip rakip kaleye inemedi. Uzaktan Podolski’nin şutları dışında pozisyon bulamadı. Kanatlar etkisiz kaldı. Galatasaray’ın genel sıkıntıları sahne aldı. Kırılgan ve bir türlü oturmayan savunma ile etkisiz orta saha maçı rakibe hediye etti. İkinci yarıda Abdullah hoca oyunu rölantiye aldı. Skor avantajıyla rakibi sahasında bekledi, kontra çıkışlar aradı. Galatasaray’ın ne gücü ne de gönlü maçı çevirecek seviyede değildi. Son 3 yılın kupa şampiyonu bu sezon çeyrek finali bile göremedi.

        Ancak şunu da belirtmeliyim ki maçın hakemi Mete Kalkavan da oyunun kaderiyle oynadı. Başakşehir’e ekmeği Kalkavan verirken, yağını da kaleci Cenk ve Galatasaray savunması sürdü.

        MUSLERA

        Yokken bile kahraman oluyorsa Galatasaray için değerini varın siz anlayın. Her şey bir kenara Uruguaylı eldiven bir yana... Cenk yediği gollerde pozisyon ve zamanlama hatası yaptı. Güven vermedi.

        METE KALKAVAN

        Tamam bu sene hakemlerimiz formsuz. Kabul ediyoruz da dün Mete Kalkavan ve ekibini anlamakta gerçekten zorluk çektim. Yan hakem gözünün önündeki ofsaytı süzemedi. Ardından Emre’nin dirseğini de görmemezlikten geldi. Kalkavan kartını çıkardığına göre demek ki pozisyonu gördü. Ama kartın renginin sarı olmasını nasıl açıklayacak merak ediyorum?

        KERİM ÜSTÜNEL

        Galatasaray’a transferimde büyük emeği olan yönetici büyüğüm Haldun Üstünel’in ağabeyi Kerim Üstünel’i kaybettik. Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve Galatasaray camiasına başsağlığı dilerim.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar