Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varyap Meridian İstanbul’da gördüğüm en özgün ve en özenli projelerden biri. Düzenlenen bir yarışma sonucu seçilmiş bir projede farklı bir bakış açışı mevcut. 107 bin metrekarelik 3 parselden oluşan projede, yüzde 13’lük bir alan inşaat oturumuna ait. Peyzaja ve bitki dokusuna önem verilmiş, özenli konseptler oluşturulmuş.

        DOĞANIN TÜM RENKLERİ DIŞ CEPHESİNDE

        Ortak alanlar gecesi gündüzü, yazı kışı düşünülerek tasarlanmış. Proje 5 yüksek rezidans blokları, 3 yatay ticari blok, 14 villa ve hotel, ofis blokundan oluşuyor. Binalar zeminde geniş bir tabanla başlıyor ve yükseldikçe daralıyor. Çok estetik ve zarif bir yükseliş. Blokların farklı yüksekliklerde bitmesi de yaşam merkezinin görüntüsünü monoton olmaktan uzak tutuyor. Proje geliştirme aşamasında her konunun uzmanı olan profesyonel danışmanlarla yol almışlar. Cevabını da almışlar bence. Varyap Meridian’ın dış cephesi yerden göğe uzanan doğanın renklerinden esinlenmiş. Toprağın kızılından, göğün mavisine bir yolculuk yapıyor dış cephe malzeme renkleri. Farklı, elegan, alkışı hak eden bir tasarım.

        Bu haklı övgüyü hem mimari projesi, hem de inşaat kalitesi ile alıyor. Yaşama ve yaşam kalitesine verdikleri değeri projenin her santimetrekaresinde görebiliyorsunuz. Avrupa’da pek çok ödüle layık görülmüş, çok başarılı bir proje.

        PROJEDE 450 FARKLI TİPTE DAİRE VAR

        Stüdyo’dan 5+1’e, 45 metrekareden 240 metrekareye kadar daireleri var. 450 farklı tipte daire planı söz konusu. Her birini incelemek ve eleştirmek mümkün değil. Genel olarak metrekare dağılımları yeterli. Giriş alanları ferah. Farklı farklı tasarımlara sahip kat bahçeleri ile bitkiyi ve su oyunlarını salonunuzun ortasına taşıyabiliyorsunuz. pek çok ödüle layık görülen yapı, mimarisi ve inşaat kalitesi ile de dikkat çekiyor

        SOSYAL ALANLAR

        Geniş karşılama alanları blokların lobilerini çok şık kılıyor. Her birinin alt katlarında, sadece yaşam sakinlerine hizmet eden kafeler, fitness salonları, sauna ve buhar odaları mevcut olan blokların en üst katlarında lounge’lar oluşturuluyor. Kapalı ve açık yüzme havuzları her 3 parselde de mevcut. Komşuluk ilişkilerini yeniden yakalamaya teşvik eden düzenlemeler mevcut.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Merkezi sistem ısıtma ve soğutma sağlanıyor. Dairelerin tümünde, asma tavan mevcut. Havalandırma kanalları ile her odaya ayrı ayrı konfor sağlayabiliyorsunuz. Soğutma sisteminin de merkezi olması konforu oldukça yükseltiyor.

        ULAŞIM, OTOPARK

        Ataşehir’de yükselen bu bloklara ulaşım her yönden çok kolay. Hem E-5 hem de TEM otoyollarından direkt ulaşılabilecek kavşak düzenine sahip. Kapalı ve açık otoparkları bu projede eleştirmek ve yorumlamak yersiz. 2 bin 500 araçlık standartların üzerinde malzeme kullanılan kapalı otopark alanı var.

        MALZEME, İŞÇİLİK

        Firmanın vizyonu gereği malzemeler de, kalitesinden taviz vermeyen bir durumda. İşçilik son derece güzel. Tüm detaylar hassasiyetle düşünülmüş, çözümlenmiş. Profesyonel olarak gördüğüm başarılı, özenli, zevkli, vizyonlu projelerin başında geliyor. Alkışı kesinlikle hak ediyor. Zaten kısa bir sürede yüzde 80 gibi bir satış oranını yakalaması şaşırtıcı değil.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar