Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Moda sürekli değişiyor. Renkler, formlar hiç durmadan hareket ediyor. Dekorasyon da bu sisteme ayak uyduduruyor. Tüm bu hareketlilik ve hıza, hiçbir zaman yenilmeyen bir kombinasyon var. Renksizliğin renkleri; siyah ve beyaz...

        Vazgeçilmeyen bu iki rengin kullanımı hem çok kolay hem de zor. Kontrastı yakalamak ve dengeli bir seçimle mobilyaları belirlemek gerekiyor. Duvar-tablo ilişkisi, zemin–hali birleşimi, kanepe-sehpa seçimleri her zaman bütünü düşünerek dengelenmeli. Siyah Beyaz ve yalınlığı sevenler için 2011 trendlerine şöyle bir göz atalım: Duvarlarda antrasit renkler artık daha cesurca kullanılabiliyor. Kaplama malzemesi üreticileri, son dönemlerde koyu renklere ağırlık verdi. Koyu renge boyayacağınız duvarlarınıza farklı malzemelerle hareketlilik kazandırabilirsiniz. Mesela seçeneklerden biri duvar kâğıdı ya da ahşap lambriler olabilir.

        Zeminde ise koyu siyah beyaz geçişli parkelere artık daha sık rastlıyoruz. Doğal ahşap renklerinin yanında, transparan boyalarla desteklenmiş, çok modern yüzeyler bir süre önce vitrinlerde yerini aldı. Epoksi zeminlerde de istenilen renk tonlarına kolayca kavuşabiliriz. Yaşadığınız mekânın duvar ve zeminine koyu renkler hakimse, mobilyaları özellikle de kanepe ve koltuk gibi oturma gruplarını açık tonlarda seçmekte fayda var. Tüm bu yalınlığın yanında, masif ahşap seperatör, tablo, aksesuvar gibi seçimlerinizde renk kredinizi rahatça kullanabilirsiniz.

        Koyu renkler mobilyalarda doğal ahşabın kullanımını da farklılaştırdı. Dresuar, kütüphane gibi masif ya da kaplama ahşap kullanılarak imal edilen mobilyalar, teknolojik birtakım cilalama yöntemleriyle,''renksizliğin renkleri''ne bürünebiliyorlar artık.

        Beyaz tüm zamanların vazgeçilmezi... Özellikle de kanepe ve koltuklarda. Oldukça zor kullanılmasına rağmen, zarif duruşu, ferah görünüşü ve uyum kolaylığı ile tercih ediliyor. Beyaz oturma gruplarının en güzel kombinasyonlarından biri de, cam yüzeyli sehpalar. Siyah boyalı cam bir sehpa, beyaz kanepenin önünde, oldukça şık duruyor. Duvarlarınızı süsleyebilecek siyah-beyaz fotoğrafla ya da tablolar da ortama son rötuşu atıyor.

        Yatak odalarınızda da aynı yalınlığı ve zerafeti yakalayabilirsiniz: Koyu renk duvarlar, açık tonda bir lambri, gizli aydınlatma, yatak başı, bazasının kontrastı, zeminde de siyaha yakın koyuluktaki bir halı, çok keyifli bir mekân yaratmanızı sağlayabilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar