Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Göztepe, cezası nedeniyle takımın 12. gücü olan taraftarından mahrum çıktığı Körfez maçından, kendisini belki de şampiyonluğa taşıyacak çok önemli bir galibiyet aldı.

        İlk yarıda Göztepe’nin iyi futbol sergilemesi beklenirken, rakibinin 5’li orta sahasıyla oyunun kalbine hakim olması nedeniyle, tam tezat bir durum ortaya çıktı.

        Devamlı pozisyon üreten ve tehlike yaratan konuk takım, bunları cömertçe harcamasa, sonuç farklı olabilirdi.

        26. dakikaya kadar Körfez’in etkili oyunu devam etti. Bu dakikada Göztepeli Hakan’ın 25 metreden attığı harika gol dengeleri değiştirir diye beklenirken, skor değişti ama yine oyunun hakimi, üretken olan taraf Körfez’di. Nitetim, 2 dakika geçmeden rakip takım skorda eşitliği sağlamayı başardı. Sonraki dakikalar için, kayda değer bir şey söylenmez.

        İkinci yarıda Göztepe ilk yarıya oranla oyuna hızlı başladı. Özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla pozisyon yaratmaya çalıştı. Sağdan gelişen bir atakta, rakip defans oyuncusunun elle oynaması nedeniyle penaltı kazandı. Ve 2-1 öne geçtikten sonra Göztepe’de Uğur’un yerine Abdülvahit girdi, böylece orta saha 5’lendi. Körfez takımı da ilk yarıdaki gibi rahat top çeviremedi. Özcan Kızıltan akıllı bir iş yapıp, orta alandaki boşlukların kapatılmasını sağlayarak, rakibinin gelmesini de engelledi. Göztepe aldığı bu sonuçla, Bandırma ve Bugsaş’ın da puan kaybettiği haftada büyük bir şans elde etti. İnanıyorum ki, bundan sonraki 2 maçta fire vermediği takdirde, son maça kalmadan iş biter. Taraftarlar da artık sakin olsun. Takımın ihtiyacı var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar