Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Hatırlayacaksınız, bir süre önce bu köşede gazeteci ya da yorumcu kisvesi altında dolaşan bazı tiplerin, bazen yayınlarda ama özellikle sosyal medya paylaşımlarında insanları tahrik ettiklerini ve bu tahriklerden sonra kendilerine edilen hakaretleri yargıya taşıyarak aldıkları tazminatları gelir kapısı haline getirdiklerini yazmıştım.

Hem de birkaç kez.

Bunların bazıları ipe sapa gelmez şeyler söyleyerek insanların damarına basıyor ve bundan gelir elde ediyorlar, yargıyı gelir kapısı olarak kullanıyorlardı.

Aylık 20-30 bin dolarlık gelirler söz konusu idi.

Ben de sizlere "Bu tiplere küfür falan etmeyin. Bundan zevk alıyorlar çünkü bunu gelir kapısı yapıyorlar" diye uyarıda bulunmuştum. Çünkü bu iktidar trolleri, trollükten kazandıklarının onlarca kat fazlasını buradan elde ediyorlardı. Bir taşla iki kuş vuruyor bir yandan yalakalık yapıyor, bir yandan da asıl gelirlerinden çok daha fazla bir yan gelir elde ediyorlardı.

Ancak geçtiğimiz günlerde, bir savcımız, yargıyı gelir kapısı, hakimleri ve savcıları da kendi çalışanı haline getirenlerden biri ile ilgili çok önemli bir takipsizlik kararına imza attı.

Sözde akademisyen bir trolün açtığı dava ile ilgili, savcının mütalaası aynen şöyle:

"Müştekinin benzer şekilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen müşteki sıfatıyla şikayetçi olduğu çok sayıda soruşturma dosyasının bulunduğu, müştekinin sosyal medyayı kullanarak diğer kullanıcıların kendisine hakaret etmesini sağlamaya yönelik tweetler atarak mevcut dosyalar kapsamında mevcut durumdan menfaat sağlamak kastıyla bilerek ve isteyerek paylaşım yapma neticesinde kendisine yönelik birtakım eylemlerin yapılmasını sağlayarak menfaat temin etmeye çalıştığı dosya sayısı göz önüne alındığında müştekinin bu durumu meslek haline getirdiğinin değerlendirildiği" diyerek foyayı ortaya çıkarmış ve "Söz konusu soruşturmanın yürütülmesinde kamunun da menfaatinin olmadığı anlaşılmaktadır" diyerek sülalesine küfür ettirerek geçinen bu gibi tiplere gereken yanıtı vermiş.

Bu savcımızı kutluyor ve bu muhteşem kararın bu gibi edep yoksunlarının açacağı haksız davalara emsal olacağını umuyorum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar