Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Altılı Masa’nın aday belirleme sürecini başlatmak için başlatmayı planladığı sürecin başlamasına sayılı günler kaldı.

Ancak aday belirleme sürecini başlatmadan önce, zannederim bir “hasar tespit komisyonu” kurma sürecini başlatıp, Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarının yarattığı tahribatı belirlemeleri gerekecek.

Bu da aday belirleme sürecini başlatmak için başlatılacak süreci biraz olsun geciktirebilir.

Ancak çok da uzun bir süreye gerek yok.

Parti yönetimleri artık aday ismi üzerine yoğunlaşmaya başladı.

Altılı Masa’yı izleyenlerin ve tabii iktidarın en büyük merak konusu ise aday isminin Altılı Masa’da bir parçalanmaya neden olup olmayacağı.

Özellikle İYİ Parti’nin son reklam kampanyası ve aylardır bu partiden yapılan açıklamaların toplamının hülasası Masa’nın ikinci güçlü ayağının Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday istediğine işaret ettiği için iktidar tarafının dağılma beklentisi büyüktü.

Ne var ki, kimsenin haberinin olmadığı bir “rapor” var ve bu rapor büyük ölçüde CHP’nin yol haritasının da kaynağı.

Bu rapor CHP Genel Başkanı için özel olarak hazırlandı ve geçtiğimiz Eylül ayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına koyuldu.

Raporda çok net biçimde “Parti genel başkanları Yapılanma Süreci’nde ‘Geçiş Süreci Karargahında’ yer almalı ve bu sürece ilişkin çalışmalarda temel politikaların korunması ve ‘İlkeli sınırlar içinde’ kalınması sağlamalıdır” diye yazıyor.

Hemen altında ise daha kuvvetli bir vurgu ile “Parti başkanları mutlaka meclis içinde yer almalı ve siyasetin yönetilmesini sağlamalı ve ülkenin siyasal, ekonomik, sosyal ve uluslararası ilişkilere ait konulara ve meselelere odaklanmalıdır. Diğer bir ifade ile parti liderleri kesinlikle meclisin içinde olmalıdır” deniliyor.

Bana bu raporu ileten CHP’li dostum “Kemal Bey’in Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı çok önceden belli idi” diyor.

Ben de kendisine “Kemal Bey Cumhurbaşkanı adayı olur, partinin yeni lideri de TBMM’de olur. Bu rapor buna engel değil” diyorum.

Aldığım yanıt ise “Kemal Bey aday olursa bu kez CHP’de bir genel başkanlık yarışı başlar. Bu da seçim döneminde partinin iç meselelerine odaklanmasına neden olur. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde CHP’nin bir genel başkanlık yarışı ile konsantrasyonunun bozulmasını istemez.”

Eğer gerçekten durum bu ise iktidarın hevesi biraz kaçacak gibi.

Ama Kemal Bey’in çevresinde “Efendim aday olmanız gerek” diyenlerin sayısı da hiç az değil.

Bakalım raporu mu dinleyecek, çevresini mi!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar