Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İmamoğlu’nun mahkumiyeti sonrası türlü komplo teorisi ortaya atıldı.

Mesela birileri diyor ki, “Devlet içindeki Karadeniz lobisi devreye girdi ve Erdoğan seçilemezse bile yerine yine bir Karadenizli gelsin. İmamoğlu yabancı değil. Devletteki Karadenizli egemenliği sürsün diye bu kararı çıkarttılar.”

İlginç bir tez.

Bir diğer komplo teorisi ise “İmamoğlu aday olarak öne çıkarsa 6’lı masa içinde sıkıntı yaşanır. CHP’nin planı bozulur. Dengeler değişir. İmamoğlu ile parti arasında sıkıntı çıkar. İmamoğlu’ndan yana duracak olan İYİ Parti ile CHP sorun yaşar. Bu yüzden bu karar çıkartıldı ki, 6’lı masa dağılsın.”

Bu da eğlenceli.

İktidar ise "Bu kararın iktidarı zor duruma düşürmek, iktidarı baskıcı ve yargıyı kullanan otoriter bir düzen varmış hissiyatı uyandırmak, iktidarı uluslararası alanda zor duruma düşürmek ve 6’lı masaya güç kazandırmak, dağılmakta olan masayı toparlamak için çıkartıldı. Hakimler ve savcılar FETÖ’cü bile olabilir.”

Bu sonuncusu gerçekten komik.

Hani davanın hakimi son dakikada değiştirilmemiş olsa ya da hakimi değiştirme yetkisi muhalefette olsa bir nebze inanılırlığı olabilirdi ama buna teori demek bile mümkün değil.

Daha baştan çürük.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar