Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Bugünleri de gördük ya, ölsem de gam yemem.

Şaka şaka, tabii ki gam yerim.

Ölmeye niyetim yok.

Korku filmi mi, yoksa senaryosunu filmi çekenlerin bile bilmediği bir absürd komedi mi anlayamadığım bu filmin sonunu görmek istiyorum, hayırlısı ile.

Filmin yarısında çıkma niyetim yok Allah izin verirse.

Ama gerçekten bugünleri de gördüm ya, ne yalan söyleyeyim iyi geldi.

Biz “Bu mülteci, göçmen sorunu Türkiye’nin beka sorunudur” diye bas bas bağırırken, kimi iktidara yaranacağım diye, kimi fonlara yaranacağım diye, kimi FETÖ’ye yaranacağım diye, kimi de sadece salak olduğundan gelişmelere aval aval baktı. Ne var ki, dünün uyuyan güzelleri, şimdi birdenbire uyandılar ve her zaman olduğu gibi bayraktarlığı ellerine alıp bu göçmen meselesinden nasıl kurtulacağımızı, bütün aptallıkları ile dört maddede sıralayıp, küçük beyinlerince çözüm üretmeye başladılar.

Bu konuda UNHCR ile uzun uzun konuşmuş, göç uzmanları ile onlarca program yapmış biri olarak ben bu işin üç maddelik ve kolay bir çözümü olmadığını gayet iyi biliyorum, uzmanlar benden daha iyi biliyor ama bunlara göre bir köşede birkaç madde sıralamakla bu iş çözülüyor.

Ama yine konuya girmeleri önemli.

Bundan böyle bana “faşist” diyemeyecekler.

Fakat yine RTÜK’ten en azından bir özür, özür değilse de bir nebze Adalet bekliyorum.

2 yıl önce bir televizyon programında “Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yani yakında bizi atacaklar buradan öyle bir hal var ortalıkta. Çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse biz Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye'yi şu anda esir almış vaziyette görünüyorlar" demiştim.

RTÜK de bu sözler üzerine bana ve Habertürk’e ceza vermişti.

Bir iki gün önce bu sözlerin çok daha fazlası, Türkiye’nin bir işgal altında olduğu, Suriyelilerin Türkiye’yi işgal ederek ele geçirdiği iktidara hayli yakın TGRT’nin ana haber bülteninde söylendi.

TGRT Haber’i hazırlayanlar veya sunan sevgili Ekrem Açıkel kardeşim haksız demiyorum.

Son derece doğru söylüyorlar.

Ama aynı sözleri ben söyleyince ceza alıyorum, başkası söyleyince bir şey olmuyorsa ortada bir adaletsizlik var.

Bazı şeyleri erken görmek, önceden idrak etmek suç mu da ceza veriyorsunuz.

Ama tabii burası Türkiye.

Ben “Göçmenleri almayın, ülkelerine geri dönsünler” deyince “Irkçı faşist” diyenler, kendileri “Ortadoğu kabile devleti” deyince ırkçı ve faşist olmuyorlar.

Bu adalet anlayışı de yeni Türkiye’nin bize yeni bir armağanı olsa gerek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar