Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yabancı yatırımcı ve bankacılarla Londra’daki toplantıda söylediği iddia edilen “Enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebeplerden ötürü yükseldiği” cümlesi dün akşam Bakanlık kaynaklarınca yalanlandı.

Ben yine de gece geç saatte, toplantıya katılan bankacı bir dostumu aradım.

“Böyle bir cümle asla edilmedi, buna benzer bir şey bile söylenmedi. Toplantıda çeviriyi ben yaptım. Bunu uyduran çok ayıp etti” dedi.

Görüşmeleri genel olarak başarılı olarak değerlendiriyordu.

Timothy Ash’in sözlerini çok önemsiyordu bankacı dostum.

“Ash FT açısından en önemli fikir önderi. Türkiye’de de en büyük yatırımcılardan biri o sosyal medyadan Nureddin Bey’in iyi hazırlanıp geldiğini, Türkiye’de iş yapmanın her zaman iyi bir seçenek olduğunu yazdı. Çok iyi ve yakından tanıdığım Tim’in bir özelliği vardır. Politikadan uzak durur sadece para kazanmaya bakar. Tabii Türkiye onlar için çok ucuzladı. O yüzden de çok cazip görüyorlar. Geçen sene 13 milyar dolar geldi. Bu yıl daha fazlası gelebilir” dedi. Görüşmelerin umut verici olduğu yolunda bir iyimserliği vardı.

Timothy Ash’in sosyal medyadaki paylaşımlarını ben de gördüm.

Bakan Nebati’yi överken bir yandan da Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinin soru işareti yarattığını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin Türkiye açısından endişe verici olduğunu söylüyordu.

Benim ise gördüğüm şudur.

Başta ABD olmak üzere NATO ülkeleri Türkiye’yi bir tercihe doğru zorluyorlar.

Ukrayna’nın yanında dur, biz de senin yanında duralım mesajı veriyorlar.

170 yıl önceki Kırım Savaşı gibi bir denge var sanki.

İlginç olan Bakan Nebati Londra’da yatırımcılarla görüşüp ikna etmeye çalışırken, kısa süre önce ekonomik kurtarıcı edasıyla Ankara’da dolaşan Birleşik Arap Emirlikleri dün “Türkiye’yi yatırım yapabileceğimiz öncelikli ülkeler arasında görmüyoruz” diyordu.

Merkez Bankası’nın yok yere satılan rezervleri belli ki, Türkiye’nin rahatını bozmaya devam edecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar