Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Mektebi Sultani’den sınıf arkadaşım, Profesör Haluk Levent’e göre yarın bir faiz artırımı çıkarsa dolar kuru hızla 14 TL’nin altına doğru iner.

200 puanlık bir indirim ise doları arşa doğru tırmandırır.

Levent’e göre bu kurun yarattığı en büyük sıkıntı, piyasalardaki bütün fiyatları “Yanlış hale getirmesi”.

Döviz kurlarının, ekonomik değil, siyasi gerekçelerle yükselmiş olması, her türlü mal ve hizmetin tahmini bir fiyatla fiyatlandırılmasına neden olduğu gibi, bu fiyatın yanlış olması ihtimalini de barındırıyor.

“Yanlış fiyatlardan alışveriş yapmak ise sürpriz kayıplara neden olur” diyen Prof. Haluk Levent’e göre “Bu da zaten yavaşlamış ekonomiyi durma noktasına getirir.”

Siyasetin stokçulara, zincir marketlere, esnafa yönelik tehditkar çıkışlarını ve polisiye tedbirlerle fiyat indirimi yaptırmaya çalışmalarını ise Haluk Levent şöyle yorumluyor:

“Yanlış ekonomik politika nedeniyle oluşan yanlış fiyatları şimdi elle düzeltmeye çalışıyorlar. Oysa politikayı düzeltseler yanlış etiketler kendiliğinden düzelecek. Ama yanlışı kendilerinde değil, başkalarında gören alışkanlıkları olduğu için burada da hatalı olanın kendi politikaları olduğunu kabul etmek istemiyorlar.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar