Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazanmaktan başka çaresi olmayan Arjantin’le hesaplarını beraberlik üzerine yapmış Nijerya arasındaki mücadelenin ilk yarısı kale önlerinden uzakta geçti. Oynamaya çalışan Arjantin, oynatmamaya çalışan Nijerya’ydı. Maçta şüphesiz tüm gözler erken ve de haksızca eleştirilen kaptan Messi’nin üzerindeydi. İlk 15 dakika doluyordu ki; kaptan sahneye çıktı. Nefis bir asistle topla buluştu. Kontrolünü yaptı. Ve düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. Arjantin tribünleri bayram yerine dönmüştü. Yediği golle aklı başına gelen Nijerya, oyunu biraz daha ileride oynamaya başladı. Ama ne organize atak geliştirdiler ne de isabetli şut atabildiler. Hem de rakip kalede ilk defa milli olan kaleci Armani’ye rağmen.

        İkinci yarıda Nijerya’da Kelechi Iheanacho kenara geldi. Odion Ighalo oyuna girdi. Bu değişiklik işe yarardı. Nijerya rakip kale önünde gözükmeye çaşladı. Bu yarının hemen başında Mascherano’nun (Maçın en iyilerindendi) ceza sahası içinde Ighalo’yu belinden yakalaşıyışına Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Moses’ın golüyle de skora denge geldi. Golden sonra Nijerya yine geriye yaslandı. Arjantin yüklendi.

        Oyunun son bölümü kıran kırana geçti. Ahmed Musa ile Nijerya, Higuain ile de Arjantin mutlak fırsatları kullanamadılar. “Oyun böyle biter” derken, Rojo’nun nefis golüyle Arjantin hayat buldu. Ve zoru başarıp gruptan çıktı. Özetle; Messi ve arkadaşları, “Biz de bu işte varız” dediler. Arjantin’in geri dönmesiyle kupa oyunları bundan sonra daha zevkli, daha renkli ve de daha çekişmeli geçmeye adaydır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar