Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hedeflerine, kadrolarına ve de tecrübelerini hesaba katarak Brezilya- Kosta Rika maçının tek kale oyuna döneceğini biliyorduk. Maç başladı, Brezilya oyunu rakip alana yığıverdi. Kosta Rika orta alanı ve defansı kalabalık tutup top tekniği yüksek rakibini oynatmamayı planlamıştı. Golü de ani ataklar ya da futbol sürprizlerine bırakmıştı.

        Brezilya eski Brezilya olsa, maç çok çabuk biterdi. Ama düşünün; şampiyon adayının ilk yarıda kaleyi bulan tek şutu yoktu. İlk yarıda Brezilya Coutinho, Willian, Jesus ve de yıldızı Neymar’la pozisyonlar buldu ama golü bulamadı. Brezilya ikinci yarıya Willian’ın yerine Costa’yı alarak başladı. Bu yarıda rakip kale önünde müthiş bir baskı kurdu. Çok arzulu ve istekli oynayan Sambacılar, inanılmaz pozisyonlara girdiler. Jesus’un kafası direkten döndü.

        Başta Neymar olmak üzere kaleyi bulan her topta kalesinde devleşen bir Navas izledik. Tek kale oynayan Brezilya, golü bir türlü bulamıyordu. Neymar’la bir de penaltı kazandılar. Buna da VAR izin vermedi. Ümitler tükenirken, normal sürede gelmeyen goller, uzatmalarda geldi. Önce Coutinho sonra da Neymar’ın golleriyle Brezilya korkulu rüyadan uyandı. Maçı hak eden çok isteyen Brezilya kazandı.

        Hem Sambacılar’ı hem de onları dün tek başına durdurmaya çalışan kaleci Navas’ı kutlayalım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar