Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta sonu, Galatasaray Taçsporun Ataşehir’deki tesislerinde yapılan senior turnuvasındaydık. 580 lisanslı senior tenisçinin katılımı ile gerçekleşen turnuvanın ödül töreni her zamanki gibi bir kupa töreni atmosferinde başladı. Ne zaman ki salona Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz adımını attı işte o andan itibaren her şey değişti. Önce tribünde bir maçı sonuna kadar izledi. Keyif aldığı her halinden belliydi. Yanında tenisimizin sevgili Nejat paşası, QNB Finansbank’ın başındaki Ömer Aras,

        Galatasarayyönetiminden tenissever Mehmet Bilen ve Galatasaray Taçspor'un işletmecisi Genç Tenis Akademi Başkanı Köksal Genç vardı. Meraklı bir sohbetin ardından, maçın bitişiyle birlikte bizzat gelerek ödülleri finalist ve şampiyonlara takdim etti. Şimdi diyeceksiniz ki; kendi kulübüdür ve kupa törenine katılması son derece doğal. Evet buraya kadar benim de gözüme doğal gözüktü. Ancak tören konuşmasını yapınca işler değişti...

        Mustafa Cengiz’in satır aralarındaki mesajları Türk tenisi adına son derece önemliydi. Federasyon Başkanı Cengiz Durmuş ile üç büyükleri Türk tenisine nasıl katarız-ı çok konuştuk. Ancak Türk tenisi adına geçen pazar gününe kadar ne böyle bir hareket ne de herhangi bir mesaj alamadık. Mesajlar çok netti.

        İlki; Türk tenisinin yeterince kalabalık kitlelere ulaşamadığı üzerineydi. İkinci mesaj; tenisin gençler ve aileler tarafından tercih edilen bir spor dalı olmasına dikkat çekmesiydi. Üçüncüsü ise Galatasaray Spor Kulübünün tüm büyük kulüplerde olduğu gibi amatör branşlarda yaşadığı ekonomik zorluklardı. Bu cümlenin ardından, ülke genelinde amatör branşlarda yaşanan bu problemi teniste karlı yatırıma çevirdiklerini eklemesi, bence gecenin en önemli cümlesiydi. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Galatasaray başkanının bunu dile getirmesi Türk tenisini başka boyutlara taşıyacaktır. Bunu bir kenara yazın.

        Tabi bu başarının altındaki ismi de bir kenara yazmak lazım. Özünde bir spor adamı olan Genç Akademi’nin sahibi Köksal Genç... Köksal Genç, başkan Mustafa Cengiz’in mesajını iyi okuyanlardandı. İşini bilen spor adamlarının elinde tenis, amatör branşlar içinde yatırım yapılabilecek en kıymetli spor branşı oldu. Zor ama kıymetli işler için lazım olan üç şey var. Büyük Yürekler, Büyük Başlar ve Büyük Kurumlar. Bunların üçü de Galatasaray Taçspor'da buluşmuş. Daha ne olsun?!..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar