Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

EPDK’nın bugün kurul toplantısı vardı. Yazımda belirttiğim gibi İstanbul’da konutlarda kullanılan doğalgaz için yüzde 12’ye varan oranda indirim yapıldı.

EPDK yetkilileri ile Türkiye genelinde yapılacak indirimi, sanayi doğalgazına yapılması düşünülen indirimi ve elektrikteki indirimi sordum. Yetkililer, indirimlerin bir metodolojiye ve yatırım-maliyet hesabına dayandığını belirterek, 7-8 ilde de çalışmanın devam ettiğini, kısa süre içinde bunların da açıklanacağını söyledi.

İstanbul’da doğalgaz dağıtımı için yapılan yatırım maliyetinin düştüğü için bu indirimin yapıldığını belirten yetkililer, diğer illerde de buna göre kararlar alınacağını ancak indirim oranının değişebileceğini ifade ettiler. EPDK, sanayide kullanılan elektriğe de yüzde 10-15 civarında bir indirim kararı aldı. Bu karar da yarın açıklanacak.

Sanayide kullanılan doğalgazla ilgili kararı ise BOTAŞ açıklayacağı için şu aşamada EPDK’nın bir kararı bulunmuyor. BOTAŞ’ın da 20 lira 50 kuruş olan bir metreküp doğalgaz fiyatını 18 TL’ye düşüreceği belirtiliyor. Bu müjde de yakında verilecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar