Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video ABD ile ön mutabakat sağlandı

        Türkiye ve ABD arasında süren yaptırım krizine ilişkin diplomatik kaynaklardan önemli açıklamalar geldi. Diplomasi trafiğinin olumlu şekilde devam ettiğine dikkat çekildi. İki gün içinde Türkiye'den bir heyet ABD'ye gidecek. 

        ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararının ardından iki ülke arasında diplomasi trafiği hızlandı. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, Türkiye, iyi niyetli bir şekilde görüşmeleri devam ettirirken, belli konularda ön mutabakat sağlandı. 

        Diplomatik temaslarda diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususundan karşılıklı memnuniyet dile getirildi. Ayrıca görüşmelerin yüzyüze devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı ve iki gün içinde Türkiye'den bir heyetin Amerika Birleşik Devletleri'ne gideceği öğrenildi. 

        Bütün bu gelişmeler yaşanırken piyasada da hareketlilik vardı. Kurdaki yükselişin ardından gözler merkez bankası'na çevrilmişti. Beklenen müdahale dün akşam saatlerinde geldi. Merkez Bankası, bankalara 2.2 milyar dolar tutarında ek döviz sağlayacak bir adım attı. 

        Rezerv opsiyon mekanizması kapsamında döviz imkanı üst sınırını yüzde 45'ten yüzde 40'a düşürdü. Merkez Bankası ve ABD ile diyalog açıklamalarının ardından akşam dolar tekrar 5:30 seviyelerinin altına geriledi.  

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu