Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video ABD Başkanı Trump'tan Türkiye açıklaması

        Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, kabineyi topladı. Kabine toplantısını kameraların önünde yaptı. Toplantı, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun duasıyla başladı. Sözü ABD'li rahip Andrew Brunson'a getiren Trump, "Türkiye'nin iyi bir dost olduğunu kanıtlayamadığını" açıkladı.

        Trump, "Türkiye, iyi bir dost olduğunu kanıtlayamadı. Bizim harika Hristiyan papazımız orada, o çok masum bir adam. Onu orada tutuyorlar, bunun berbat bir şey olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Trump, ismi açıklanmayan bir ülkeden bir Türk vatandaşının serbest bırakılmasını sağladıklarını iddia etti. ABD Başkanı, "Birinin bir yerden çıkarılmasını istiyorlardı, o kişi çıkarıldı. Ama bizim harika rahibimizi tutmak istiyorlar. Bu adil ve doğru değil" dedi. 

        Trump daha sonra Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e, Türkiye'ye yönelik yaptırımların durumunu sordu. Bakan da yanıt olarak "Türk kabine üyelerinden birkaçına yaptırım uyguluyoruz. Eğer rahip Brunson'ı hızlıca serbest bırakmazlarsa yapmayı planladığımız şeyler var" diye konuştu. Trump, bu açıklamalardan saatler sonra Twitter hesabından, rahip Brunson'la ilgili yeni bir açıklama yaptı. ABD Başkanı mesajında "Masum Bunson'ın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz. Ama Türkiye'ye kesintiler yapacağız" ifadelerine yer verdi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu