Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Adnan Oktar'ın 'şantaj' deposuna baskın! Bir kamyon dolusu...

        Suç örgütü lideri suçlamasıyla tutuklanan Adnan Oktar cezaevine gönderildi. Ancak polis, operasyonda daha derine inmeye devam ediyor. Örgütün şantaj amaçlı çektiği iddia edilen görüntülerin tutulduğu depo bulundu. 

        2 BİN 500 HARD DİSK VE BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

        Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Beykoz'da bulunan depoya baskın yaptı. Depodaki 2 bin 500 adet hard disk, bilgisayar, tablet ve cep telefonlarına el konuldu. 1 kamyon dolusu malzeme Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

        DİJİTAL VERİLERE ÖZEL EKİP

        İçinde ses ve görüntü kayıtlarının olduğu hard disklerin incelenmesi için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Her türlü ses ve video kayıtları dijital bir ortama aktarılarak tek tek incelenecek. 

        KAÇIŞ YATINI AYLARCA BEKLETMİŞ

        Adnan Oktar'ın kaçmak için kullanmayı planladığı bir yatın da Kandilli'de aylarca bekletildiği tespit edildi. Adnan Oktar grubundan birinin üzerine kayıtlı olan yata da mali polis el koydu. 

        200 MİLYON DOLARLIK SERVET

        Adnan Oktar grubunun el konulan mal varlıklarıyla ilgili çalışmalar da sürüyor. Dolandırıcılık yapmak amacıyla kurulduğu belirtilen 86 şirkete savcılık kararıyla el konulmuştu. MASAK raporuna göre suç örgütü, en az 200 milyon dolarlık bir serveti yönetiyor. El konulan şirketlerin tüm kayıtları inceleme altında.

        ŞİFRELER DEŞİFRE EDİLDİ

        Grubun kendi arasında yaptığı şifreli konuşmalar da deşifre ediliyor. Müşteki ve itirafçıların verdiği ifadelere göre gruptakiler kendi aralarında konuşurken özel kelimeler kullanıyordu. Örneğin "Ailem çağırıyor" denilirse, "Adnan Oktar çağırıyor" anlamına geliyordu. "Teyzem çağırdı" cümlesi de "Çok acil Adnan Oktar çağırdı" demekti. "Yemek midesini bozdu" denilirse bu "Mağdur cinsel birliktelik yaşamadı" anlamında kullanılıyordu. "Telefonla konuştunuz mu?", "Mağdurun görüntüsünü kaydettiniz mi?" demekti. Para ve çekler için de, et ve toprak kelimeleri şifre olarak kullanılıyordu. 

        HABER: NİHAT ULUDAĞ - MUSTAFA ŞEKEROĞLU

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu