Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yatakların altından milyonlarca lira çıkmıştı! Bu paralar neden saklandı?

        Adnan Oktar yakalandığında çantasında 40 bin lira ve yüksek miktarda döviz ele geçirilmişti. Polisin Kandilli'deki villasına yaptığı baskında da yatakların altından para çıkmıştı. Peki neden yatakların altında yüklü miktarda para vardı? Ayrıntılar haberimizde...

        Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma kapsamında 106 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Arama yapılan her yatağın altından yüklü miktarda para çıktı. Peki para neden yatakların altına saklanmıştı?

        Baskın yapılan en önemli yer Oktar'ın karargah gibi kullandığı Kandilli'deki villasıydı. Grubun yöneticileri ve kadınların yataklarının altına gizlenmiş para bulundu. Kiminin yatağının altından 20 bin, kimininkinden 40 bin lira çıktı. Bu kişilerin yatak odasında 2'şer adet silah da bulundu.

        ADNAN OKTAR'IN KASASI HENÜZ BULUNAMADI

        Yapılan aramalarda ele geçirilen para miktarı 1,5 milyon lirayı buldu. İddiaya göre Adnan Oktar polis baskınına karşı kaçış planını 7 ay önce Yargıtay'ın verdiği karar yüzünden yaptı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Oktar'ın da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkındaki davanın zaman aşımından ortadan kaldırılmasına ilişkin yerel mahkeme kararını bozdu. Bu kararın ardından Adnan Oktar yeniden tutuklanabileceğini düşünüp önlem aldı.

        İddiaya göre Oktar ve beraberindekiler kaçış için 3 güzergah belirledi. Kadınlara ve yöneticilere de kaçış için 20 bin ile 40 bin lira arasında para dağıtıldı. Para da o kişilerin yataklarının altına saklandı. Polis baskınından hemen önce bu kişiler parayla birlikte kaçacaktı. Adnan Oktar'a ait yüklü miktarda paranın bulunduğu bir kasa ise halen kayıp. Bu kasanın bahçeye gömülmüş olabileceği ihtimali üzerine polis bahçede dedektörle arama yapmıştı. Kasanın gizli bir yere götürülüp saklandığı değerlendiriliyor.

        ÖZEL HABER: MUSTAFA ŞEKEROĞLU-NİHAT ULUDAĞ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu