Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Adnan Oktar operasyonunda yeni gelişme! Kediciklere lityum hapı verildiği ortaya çıktı

        Adnan Oktar operasyonunda her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. İddiaya göre, "kedicikler" olarak bilinen kadınlara düzenli olarak lityum hapı veriliyordu. Peki lityum hapı nedir, ne işe yarar? İşte bu soruların yanıtları...

        Adnan Oktar operasyonunun yankıları sürüyor. Hemen her gün soruşturmaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor. İddiaya göre Adnan Oktar'ın "kedicik" olarak tabir ettiği kadınlara her gün düzenli olarak lityum hapı veriliyordu. Peki lityum hapı ne işe yarar?

        Habertürk muhabiri Murat Karataş bu soruyu Psikiyatri Uzmanı Dr. Uğur Hatıloğlu'na sordu. Hatıloğlu, "Özellikle bipolar bozukluk dediğimiz, daha da Türkçeleştitirsek iki uçlu duygu durum bozukluğunda sık tedavisine başvurduğumuz bir ilaçtır. Kişinin duygu durumu çok yükselmediği için duygu durumunu normale çekmeye yarıyor. Kişinin risk alıcı davranışları, kendini kontrol edememesi, çok hızlı konuşması gibi mani semptomlarını baskılıyor. Hareketleri yavaşlatıyor, düşünceyi yavaşlatıyor, konuşmayı yavaşlatıyor. İntihar riski yüksek, sık sık intiharı olan ya da intihar düşünceleri normal tedavilere cevap vermeyen hastalarımızdıa da lityumdan faydalanabiliyoruz" dedi.

        Lityum aslında kimyasal bir element. Sağlık sektöründe uzun yıllardır kullanılıyor. Bipolar bozukluğun mani dönemini yani duygu durumunun yükseldiği anları kontrol altında tutmaya yarayor.

        HABER:MURAT KARATAŞ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu