Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Paris sular altında kaldı

        Fransa'nın başkenti Paris, sel tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Paris'ün ünlü Seine (sen) Nehri, yoğun yağış nedeniyle dört metre yükselerek set sınırlarına yaklaştı. Nehrin su seviyesinin ölçmek için kullanılan Kırımlı asker anıtının, büyük ölçüde su altında kaldığı görüldü.

        Bazı bodrum katlarında su sızıntısı yaşandığı belirlendi. Su baskını riski nedeniyle yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Yollar da sular altında. Bazı tren hatlarının seferleri gelecek haftaya dek durduruldu. Paris'in banliyölerinde yaşayanlarsa, yollarda botlarla ilerlemek zorunda kaldı. Seine nehrinin yükselmesi turizmi de sekteye uğrattı. Turistler için düzenlenen nehir turları iptal edildi.

        Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden olan Louvre Müzesi'nde İslam eserleri koleksiyonunun bulunduğu alt kat, sel tehlikesine karşı kapatıldı. Ancak su baskını tehdidi, Paris'lileri bekleyen tek tehlike değil. Zira suların yükselmesiyle sıçan ve fareler, hayatta kalabilmek için, suyla dolan kanalizasyonlardan kaçtı. Sokaklarda cirit atmaya başladı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, su seviyesinin, gelecek hafta yağışların azalması ve toprağın su çekmeye başlamasıyla yavaş da olsa ineceğini belirtti. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu