Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 'Yağmur bahçeleri' geliyor! Sel ve taşkınlar azalacak

        Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yağmur sularını bir merkezde toplamak için harekete geçti. 'Yağmur bahçeleri' projesiyle, hem çevrenin korunması hem de olası sel felaketlerinin minimuma indirilmesi hedefleniyor. Projenin ayrıntıları haberimizde...

        Yağmur suları artık boşa akıp gitmeyecek, bir merkezde toplanıp yeraltı sularına eklenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir uygulama başlatıyor. Adı yağmur bahçeleri. Uygulamayla hem doğa korunacak, hem de sel ve taşkın riski azaltılacak. Yağmur bahçelerinde yağan yağmurlar geçirimli betonlardan hemen buradan yağmur bahçesindeki bitkilere ulaşılacak. Yurt dışında yaygın olarak uygulanan proje, Türkiye'de ilk kez Çevre Bakanlığı'nda başlatıldı.

        Projeyle, yağmur bahçelerinin ebatı hasat edilebilecek yağmur suyunun miktarına göre belirlenecek.

        Çevre Bakanlığı, yağmur bahçesi kuran belediyelere destek verecek. Bakanlık, yağmur bahçesi projesinin yaygınlaştırılması için rehber kitapçık da hazırladı.

        Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Bakanlığı Eski Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Yağmurlarımız yağar sel olur, akar gider. Biz bu yağmur bahçeleriyle yağmur sularını yeşillendirilmiş alanda toplayıp, bu bitkileri daha canlı hale getirmek ve fazla olan yağmur suyunu yeraltı suyuna geçmesini sağlamak istiyoruz. New York'ta yaklaşık 12 bin adet yağmur bahçesi var benzer uygulamayı biz burada yaptık. Bu uygulama ekonomik bir uygulama, para gerektirmeyen bir uygulama" dedi.

        HABER: MEVSİM ALTAY

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu