Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sel can aldı... Yurt genelinde sağanak, taşkına neden oldu

        Su seviyesi yükselen bu dere can aldı. 2 çocuk çoban karşıya geçmeye çalışırken akıntıya kapıldı. 15 yaşındaki Mehmet Zeyrek ve 16 yaşındaki Agit Güler, Şırnak'ın Kumçatı beldesinde hayvan otlatıyordu. Sağanak başlayınca çocuklar geri dönmek istedi, ancak geçecekleri Resor Deresi'nin yağmur yüzünden su seviyesi yükselmişti. Önce Zeyrek, ardından onu kurtarmaya çalışan Güler akıntıya kapıldı.

        Kaybolan 2 çocuğu bulmak için bölgeye AFAD, UMKE, ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, 10 kilometrelik alanda arama çalışması başlattı. Ekiplere vatandaşlar da destek verdi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından çocukların cansız bedenine ulaşıldı.

        Mardin'in Artuklu ilçesinden de bir acı haber geldi. Akbağ Köyü'nde bahçede çalışan Sedat Ay, kuzeni Ramazan Ay ve Taha Albayrak'ın üstüne yıldırım düştü. 3 genç hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak 16 yaşındaki Sedat Ay tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 2 gencin ise sağlık durumu ağır...

        SAĞANAK YAĞIŞ YURT GENELİNDE TAŞKINLARA NEDEN OLDU

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sel, içme suyu şebekesine karıştı. Çeşmelerden adeta çamur aktı. İlçe merkezi ve köylerde elektrik kesintisi yaşandı.

        Batman'da sağanağa bir de dolu eklendi. Ağrı'nın Yüksekova ilçesinde ise Kadıköy ve Köprücük Köyü'nde dere taştı. Ekipler su taşkını nedeniyle çalışma başlattı.

        Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 20 dakika süren yağış ilçe merkezini göle çevirdi. Su dolan yollarda araçlar ilerlemekte zorluk çekerken; vatandaşlar otobüs duraklarında mahsur kaldı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu