Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Plütonyum Nasıl Yazılır? TDK ile Plütonyum Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PLÜTONYUM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Plütonyum kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Plütonyum nasıl yazılır? İşte, Plütonyum kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PLÜTONYUM DOĞRU YAZILIŞI

        plütonyum

        PLÜTONYUM KELİMESİNİN ANLAMI

        Plütonyum, altının, platinin ve uranyumun bulunduğu ve üzerinde atomik çekirdek reaksiyonu da dahil olmak üzere çeşitli radyoaktif işlemler için kullanılan bir nükleer tür olarak tanımlanmaktadır. Plütonyum, radioaktif çekirdek ailesine ait yaygın bir elementtir ve atom numarası 94 olan çekirdeğe sahiptir. Plütonyum, üretilmesi zor olduğu için küresel ölçekte sınırlı bir sayıda bulunmaktadır. Plütonyum 194 ile 238 arasında değişen değişik atomik ağırlıklara sahiptir. Plütonyum, jeneratörlerin, radyoterapi ekipmanlarının ve tıbbi görüntüleme sistemlerinin üretiminde, kurşunlaştırmadan sökülmüş filtrelerin üretiminde ve endüstriyel üretimde kullanılan yüksek akışkanlık deşarj sistemlerinde kullanılmaktadır. Plütonyum, aynı zamanda nükleer santrallerde kullanılmak üzere nükleer yakıt olarak kullanılabilir. Plütonyum, ayrıca küresel ölçekte kalıcı radyasyon nedeniyle endüstrinin suçlu olabilen nükleer silahların üretiminde de kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nitekim, plütonyum, sınırlı bir sayıda ulusal silahların üretilmesinde kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pülütonyum
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa