Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tasdikname Nasıl Yazılır? TDK ile Tasdikname Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TASDİKNAME NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tasdikname kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tasdikname nasıl yazılır? İşte, Tasdikname kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TASDİKNAME DOĞRU YAZILIŞI

        tasdikname

        TASDİKNAME KELİMESİNİN ANLAMI

        Tasdikname kelimesi verilen onayı gösteren belge, okulunu bitirmeden ayrılan öğrenciye okul yönetimi tarafından verilen, son öğrenim düzeyini gösteren belge, başka bir öğrenim kurumuna geçen öğrenciye okul yönetimi tarafından verilen, son öğrenim düzeyini gösteren belge anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle tasdik name şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı tasdikname  şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Aldığım tasdiknameleri göstere göstere mektep değiştirdiğim için artık son sınıflardayım.” – N. F. Kısakürek

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tasdik name  
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa