Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Notebook Nasıl Yazılır? TDK ile Notebook Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NOTEBOOK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Notebook kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Notebook nasıl yazılır? İşte, Notebook kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NOTEBOOK DOĞRU YAZILIŞI

        notebook

        NOTEBOOK KELİMESİNİN ANLAMI

        Notebook, bilgisayarların taşınabilir versiyonudur. Günümüzün teknolojik gelişmelerine paralel olarak laptoplar, çok daha hafif ve kompakt hale getirilmiştir. Bu taşınabilir bilgisayarlar, daha önce laptop ile uyumlu olmak kaydıyla kullanım kolaylığı sağlayan el bilgisayarlarının geliştirilmiş versiyonlarıdır. Notebooklar, masaüstü bilgisayarlara göre daha küçük ve hafif ölçülerde olup aynı zamanda daha dayanıklıdır. Notebooklar, dizüstü bilgisayarlar, netbooklar veya dörtlü tabletler olarak adlandırılır. Notebooklar, masaüstü bilgisayarların tüm avantajlarını bir arada sunar ve artı olarak taşınabilirlik sağlar. Genellikle bir anakart, RAM, işlemci, depolama, görüntü ve ön işlemci içerir. Bu kelime genellikle note book, notbuk şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı notebook şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Notebook, kullanıcıların yer değiştirmesini ve her yerde internete erişim olanağı sağlamasını kolaylaştırdığı için, özellikle çalışma alanına ciddi, kaliteli ve mobil bir cihaz arayan kişiler için çok iyi bir seçimdir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • note book
        • notbuk
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa