Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Nitrogliserin Nasıl Yazılır? TDK ile Nitrogliserin Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        NİTROGLİSERİN NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Nitrogliserin kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Nitrogliserin nasıl yazılır? İşte, Nitrogliserin kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        NİTROGLİSERİN DOĞRU YAZILIŞI

        nitrogliserin

        NİTROGLİSERİN KELİMESİNİN ANLAMI

        Nitrogliserin, volatil bir nitrat maddedir. Çok flama hassas ve patlayıcı özelliği olan nitrogliserin, soğuk veya sıcak hava şartlarında herhangi bir kimyasal reaksiyona girmeksizin üretilebilir. Nitrogliserin özellikle tıbbi alanlarda kullanılan bir ilaç olarak bilinir. Nitrogliserin ilaç olarak kullanıldığı anda, kalp ritmini hızlandırır ve böylece kalp egzersizinin daha verimli olmasını sağlar. Ayrıca, kalp ritmini yavaşlatma özelliğiyle, bazı kalp hastalıklarının tedavisinin yanı sıra, anjiyoödem tedavisinde de kullanılır. Bu kelime genellikle nitro gliserin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı nitrogliserin şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Nitrogliserin, kimyasal istihdamda patlayıcılar, alçılar ve boyalar için bir bileşen olarak da kullanılır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • nitro gliserin
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa