Borgen
Çığır açan bu dramada Birgitte Nyborg, şoke edici gelişmeler sonucunda kendini Danimarka'nın ilk kadın lideri olarak başbakan koltuğunda buluyor. (16 yaş ve üzeri için uygundur)
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2010
Danimarka, parlamento seçimlerine hazırlanırken Ilımlı Parti lideri Birgitte Nyborg'un yaptığı şoke edici bir hamle şaşırtıcı sonuçlar doğurur.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2010
Diğer parti liderleri onu istifa etmeye zorlarken Birgitte başbakanlık rolünü üstlenir ve yeni bir hükûmet kurmak için çalışır.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2010
Birgitte bir bütçe kanununu geçirmeye çalışır ancak bazı engellerle karşılaşır. Michael Laugesen bir gazetenin genel yayın yönetmeni olur ve Birgitte'yi hedef alır.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 17 Ekim 2010
Gazeteci Katrine Fønsmark, Grönland'daki yasa dışı Amerikan faaliyeti hakkında bir bilgi edinir. Bunun üzerine Birgitte, Grönland Başbakanını ziyaret eder.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2010
Güçlü sanayici Joachim Crohne, Birgitte'nin cinsiyet eşitliği konusundaki yeni tasarısına karşı çıkarken Birgitte'nin özel hayatı sıkı incelemeye alınır.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2010
Birgitte bir ziyaret için gelen Turgizya Başkanını ağırlar. Ancak Başkan, Turgizyalı bir siyasi aktivistin tutuklanmasını talep ettiğinde Birgitte ona direnir.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2010
Rakip bir siyasi parti lideri hükûmeti yasa dışı dinleme yapmakla suçlar. Birgitte’nin yokluğu, evde sorunlara yol açar.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2010
Birgitte’nin basın danışmanı Kasper Juul, Michael'in her şeyi anlattığı yeni kitabı konusunda endişelidir. Birgitte aile hayatını düzene koymak için bir tatile çıkar.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2010
Yeni satın alınan savaş uçakları, hükûmeti bir skandala sürükler. Birgitte’nin kocası Phillip, skandalın yansımalarından olumsuz olarak etkilenince kahrolur.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 25 Eylül 2011
Afganistan'ı ziyaret eden Birgitte, Danimarka birliklerini ülkeden çekip çekmeme konusunda bir karar vermelidir. Eve döndüğünde boşanma işlemlerini tamamlamakta zorlanır.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 02 Ekim 2011
Birgitte'nin yeni AB komiserini ataması, bir güç mücadelesine yol açar. Kasper yeni sevgilisinin yanına taşınır, ama eski sevgilisini hâlâ unutamamış gibidir.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 09 Ekim 2011
İşçi Partisi genel başkanı Bjørn Marrot'un son dakika kararı, Birgitte'nin sunmaya hazırlandığı büyük reformları tehlikeye düşürür. Phillip şoke edici bir açıklama yapar.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 16 Ekim 2011
Bjørn Marrot'un ayrılışıyla Troels Höxenhaven geçici başkanlığa seçilir. Bir Danimarka gemisinin Somali açıklarında kaçırılmasıyla Höxenhaven sahneyi Birgitte'den çalar.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2011
Hükûmet çevre reformu konusunda müzakere ederken Birgitte evde, kızı Laura ile uğraşmak zorundadır. Katrine şaşırtıcı bir iş teklifi alır.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 30 Ekim 2011
Özgürlük Partisi lideri Saltum, tartışmalı bir önerge sunar. Birgitte ve Phillip, Laura'nın tedavisi üzerine tartışır. Kasper, Katrine'ye açılır.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 06 Kasım 2011
Birgitte'nin kabinesindeki çatlak büyümeye devam eder. Joachim Crohne, Birgitte'den Afrika ülkesi Kharun'da yaşanan bir anlaşmazlıkta ara buluculuk yapmasını ister.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 13 Kasım 2011
Kuzey ve Güney Kharun arasındaki görüşmeler sırasında tüm gözler Kopenhag'a çevrilir. Ama iki taraf hızla anlaşmazlığa düşer. Laura iyileşme sürecinde bir gerileme yaşar.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 20 Kasım 2011
Laura'nın durumu kötüleşince Birgitte sürpriz bir karar alır. İlişkilerini gizleyen Kasper ve Katrine, işteki sorunlarla uğraşır.
Bölüm 1
Yayın Tarihi: 01 Ocak 2013
İki yıl sonra Birgitte Nyborg, iyi kazanan bir konuşmacı olarak yeni hayatının keyfini çıkarır. Ama siyaset onu tekrar içine çeker ve Birgitte parti kurmaya karar verir.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 06 Ocak 2013
Birgitte, Yeni Demokratların lider kadrosunu oluşturur. Katrine ise basın danışmanlığına getirilir. Yeni yönetim kurulu üyesi Alex Hjort, Torben'a meydan okur.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 13 Ocak 2013
Uyum politikası sözcüsü bulmaya çalışan Yeni Demokratlar bir kaosa sürüklenir. Birgitte ise yeni finansal gerçekliğine uyum sağlamak için evde değişiklikler yapar.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 27 Ocak 2013
Birgitte ve Yeni Demokratlar, Danimarka'daki domuz yetiştiriciliğine ilişkin bir sorunla uğraşır. Kasper, tartıştığı Katrine'den evin anahtarlarını geri vermesini ister.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 03 Şubat 2013
Seks ticareti gündeme bomba gibi düşer ve Yeni Demokratlar'ın hızla konuyla ilgili bilgi edinmesi gerekir. Alex, Pia'yla yaşadığı ilişki konusunda Torben ile yüzleşir.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 10 Şubat 2013
Søren Ravn, Yeni Demokratlar'a katılır. Birgitte'ın göğsünde kanser öncesi lezyonlar bulunur. Torben hem TV1'de hem de evliliğinde zorluklarla karşılaşır.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 17 Şubat 2013
Seçim kararının alınmasıyla Yeni Demokratlar'ın hızla hazırlıklara başlaması gerekir. Ameliyat ve tedavi sonrasında zorlanan Birgitte, televizyonda donup kalır.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 24 Şubat 2013
Birgitte hastalığını iş arkadaşlarına açıklar. Parti, yönetim kadrosunda bir köstebek olduğunu fark eder. Eşi, Torben'ın yaşadığı ilişkiyi öğrenir.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 03 Mart 2013
Yeni Demokratlar'ın seçim kampanyası iyi gider. Birgitte, Kruse'ye karşı yaptığı tartışmada müthiş bir performans sergiler. Torbe, TV1'de isyan eder.