Borgen

1. Sezon

Bölüm 1
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2010
Danimarka, parlamento seçimlerine hazırlanırken Ilımlı Parti lideri Birgitte Nyborg'un yaptığı şoke edici bir hamle şaşırtıcı sonuçlar doğurur.
Bölüm 2
Yayın Tarihi: 03 Ekim 2010
Diğer parti liderleri onu istifa etmeye zorlarken Birgitte başbakanlık rolünü üstlenir ve yeni bir hükûmet kurmak için çalışır.
Bölüm 3
Yayın Tarihi: 10 Ekim 2010
Birgitte bir bütçe kanununu geçirmeye çalışır ancak bazı engellerle karşılaşır. Michael Laugesen bir gazetenin genel yayın yönetmeni olur ve Birgitte'yi hedef alır.
Bölüm 4
Yayın Tarihi: 17 Ekim 2010
Gazeteci Katrine Fønsmark, Grönland'daki yasa dışı Amerikan faaliyeti hakkında bir bilgi edinir. Bunun üzerine Birgitte, Grönland Başbakanını ziyaret eder.
Bölüm 5
Yayın Tarihi: 23 Ekim 2010
Güçlü sanayici Joachim Crohne, Birgitte'nin cinsiyet eşitliği konusundaki yeni tasarısına karşı çıkarken Birgitte'nin özel hayatı sıkı incelemeye alınır.
Bölüm 6
Yayın Tarihi: 31 Ekim 2010
Birgitte bir ziyaret için gelen Turgizya Başkanını ağırlar. Ancak Başkan, Turgizyalı bir siyasi aktivistin tutuklanmasını talep ettiğinde Birgitte ona direnir.
Bölüm 7
Yayın Tarihi: 07 Kasım 2010
Rakip bir siyasi parti lideri hükûmeti yasa dışı dinleme yapmakla suçlar. Birgitte’nin yokluğu, evde sorunlara yol açar.
Bölüm 8
Yayın Tarihi: 14 Kasım 2010
Birgitte’nin basın danışmanı Kasper Juul, Michael'in her şeyi anlattığı yeni kitabı konusunda endişelidir. Birgitte aile hayatını düzene koymak için bir tatile çıkar.
Bölüm 9
Yayın Tarihi: 21 Kasım 2010
Yeni satın alınan savaş uçakları, hükûmeti bir skandala sürükler. Birgitte’nin kocası Phillip, skandalın yansımalarından olumsuz olarak etkilenince kahrolur.