Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Reklam panosu durakta bekleyen Ayşe'nin sonu oldu: İnceleme başlatıldı | Son dakika haberleri
        • 1

          Başkent Ankara'da dün gece etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

        • 2

          Sağanak ve şiddetli fırtına nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, evlerin çatısı uçtu.

        • 3

          Sincan'ın Menderes Mahallesi, Alpaslan Caddesi üzerinde de saat 21.30 sıralarında, dev reklam panosu otobüs durağının üzerine devrildi.

          Bir şirkette sekreter olarak çalışan ve iş çıkışı eve gitmek için durakta otobüs bekleyen 22 yaşındaki Ayşe Yavuz ile yanında bulunan bir kişi panonun altında kaldı.

        • 4

          Ayşe Yavuz, hayatını kaybederken, yaralanan diğer kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Genç kızın cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinden sonra ailesine teslim edildi.

        • 5

          "PANO DURAĞI İKİYE BÖLDÜ"

          Bölgede iş yeri bulunan görgü tanığı Ayhan Ateş, yağış sırasında durakta 5-10 kişi bulunduğunu ve büyük bölümünün kendi iş yerine sığındığını belirterek, "Kız çocuğumuz altında kaldı. O kurtulamadı, diğerleri buraya sığındı ama o oraya durağa sığındı. Fakat bu pano durağı ikiye böldü. Çok şiddetli bir rüzgardı. İlk defa denk geliyorum. İlk defa böyle bir rüzgarda böyle bir dolu görüyorum. Bizim tabelamız yıkıldı, bacamız yıkıldı" dedi.

        • 6

          Ayşe Yavuz'a ilk müdahaleyi yapan görgü tanıklarından Muhammet Ali Ateş de "İlk baktığımızda nabzı vardı. Ancak daha sonra gitti. Sağlıkçılar geldi hastaneye kaldırdı. Reklam panosu çok eski değil. 1-2 yıl önce takıldı. Oradan binanın üstüne gelseydi dükkanda müşteri doluydu. Bir de binayı komple yıkardı, boyu çok uzun. Bunu yapanların yani bir şekilde iyi bir sorgulanması lazım" diye konuştu.

        • 7

          İNCELEME BAŞLATILDI

          Ankara Valisi Vasip Şahin, katıldığı bir programda olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

        • 8

          Şahin, "Sincan bölgemizde durakta bekleyen 22 yaşındaki kızımızın olduğu bir ortamda bu olay oldu. Bana ilk verilen bilgiye göre rüzgarın etkisiyle ve o arada yıldırım düşme ihtimalinden de bahsedildi, bu etkiyle oradaki belediyeye ait bir pano maalesef yerinden kopuyor ve durakta bekleyen kızımızın üzerine düşüyor. Sonunda da o kızımız hastaneye kaldırıldı ve orada maalesef tüm müdahalelere rağmen rahmeti rahmana kavuştu. Ama onun dışında çok ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Çünkü çok uzun sürmedi yağış. Belki daha önceki yağmurlardan dolayı vatandaşımızın da hazırlıkları vardı. Arkadaşlarımız orada bakıyorlar. Teknik incelemelerini yapıyorlar. Acaba panoda mı bir teknik eksiklik var, yani bağlantılarında falan? Yoksa tabii nedenlerle mi? Onu arkadaşlarımız, savcılarımızın talimatları altında incelemeye devam ediyorlar" dedi.

          TOPRAĞA VERİLDİ

          Ankara'da Sağanaktan korunmak için sığındığı otobüs durağında, üzerine 10 metrelik reklam panosunun devrilmesi sonucu ölen Ayşe Yavuz'un cenazesi, ailesi tarafından memleketi Ayaş'ın Sinanlı Mahallesi'ne getirildi. İmamı Azam Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenazeye, Ayşe Yavuz'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Ayaş Emniyet Müdürü Murat Sapmaz katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Yavuz'un cansız bedeni gözyaşları arasında toprağa verildi.

          "SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

          Ayşe Yavuz'un BBP Genel Başkanı Destici'nin eşinin yeğeni olduğu öğrenildi. Başka bir nedenle eşinin halasının da vefat ettiğini belirten Destici, öğlen onun cenazesinin ardından akrabası olan Ayşe Yavuz'un cenazesine katıldığını söyledi. Destici, "Tabii olayın oluş şeklini, tamam bir rüzgar olmuş, yağmur olmuş ama neden bu kadar çabuk devrilecek, yıkılacak ya da bir insanın ölümüne sebep olacak noktaya nasıl gelinmiş? Bunların hepsini elbette ki savcılık da soruşturuyor. Avukatlarımız, özellikle buralı olan Zahit Ayhan kardeşimiz, Genel Başkan Yardımcımız Ayaşlı. Partimizin de avukatlarından. O da diğer arkadaşlarımızla birlikte zaten kendi avukat bürosu da Sincan'da. Bu hadiseyi olay anından itibaren takip ediyor. Sonuna kadar da bu hadisenin takipçisi olacağız. Varsa bir ihmal, hata, kusur bunu hukuk içerisinde ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa