Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Ruzomberok, GÜL ŞEHRİ demek imiş. Deneyimli ustamız SELAMETİ BAHRİ KAPTAN'ın verdiği bilgiye göre dünyada Ruzomberok dahil 5 Gül şehri varmış. Norveç'te ROSENBERG, Hollanda'da ROSENBURG, İran'da ISFAHAN ve Türkiye'de ISPARTA...

Gül şehrindeki ilk maçta 2-0 kazanmamıza rağmen, ilk gole kadar Uğurcan'ın takımımızı ayakta tuttuğunu görmüştük. Vişça asistinde Trezeguet golüyle öne geçip Cihan Çanak'ın harika golüyle turun kulbundan tutmuş idik.

İlk maçtakine benzer şekliyle yine kanatları kullandık. Hatta 23.dakikada ilk maçtaki ilk golün aynını kaçırdı Mısırlı... 44.dakikada vermediği pas ve tribün uğultusu sanırım kaderi olacak. Çünkü arkasında dev gibi NWAKAME bekliyor. Hayırlısı bakalım! (Oyuna girdiğinde tribünün reaksiyonunu duyduğunuzu tahmin ederim!)

Trabzonspor'da oyuncular değisse de sistem değişmiyor. Abdullah Avcı geldiği ilk günden beri (hatta bazen Bjelica'nın oyunu da dahil) her maç oyun şablonu benzer. Vişça ile ağırlıklı kanattan gelinecek; bekler mümkünse içe yatırılacak. Kabilse ters kanattaki oyuncu kale ağzına hareketlenecek.

Sezonun ilk iki resmi maçında bunları görmek mümkün oldu. Avni Aker'de seyirci desteği vardı; oyun çok iyi başlamadı. Kuşkusuz top bizde kaldı, kuşkusuz kanat organizsayonları yapılıyordu ama ne gol, ne ritm buldu bordo mavililer.

Elbette takım yeni, golü de buldu ama DRAGUŞ'un net 9 olmadığı biliniyor; takım 9 diye bağırıyor. Sorloth, Cornelius, Onuachu modeline uygun bir oyun ve oyuncu grubu var orta yerde!

Savunmanın iyi olduğu söylenemez. Uğurcan'ın 35.dakikada neredeyse altıpastan çıkardığı top, onun niteliğini ve defansın dengesizliğini göstermekteydi.

Tur geçildiyse rakipten kalite olarak güçlü olduğumuz için geçildi. Fenerbahçe-Lugano eşleşmesinin benzeri gerekçelerle yürüdük tur yolunda. Sezonun bu günlerinde, takımların hazırlık aşamalarında sert eleştiri yapmayı doğru bulmam.

Trabzonspor'un bu akşamki kadrosuna kulübedekiler, tribündekiler, şehirdekiler ve yeni transferler eklenecek! Hoca, acıya şerbetli. Daha yolun başında Trabzonspor... Değişir mi? Oyunda o izleri şu an bulmak için mikroskop lazım. Tekrarla, antrenmanla, takviyeyle ama ille de sabırla...

Neden olmasın!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar