Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Arda Turan'ın takım arkadaşı Gazi kazandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türk yarışçılığının derbisi 98.Gazi Koşusu’nu Akın Sözen ile start alan Dragon Flame isimli safkan kazandı. Emrah Agun’un sahibi olduğu safkanın antrenörü ENGİN BEKİROĞULLARI, yetiştiricisi ise ENGİN ATEŞLER… 2400 metre mesafeli çim pist koşusunun bitiriş derecesi 2.38.36 oldu. Zızka 2., Borrego 3., Son Of Cooger 4. ve Wolf Seyfo 5.oldu.

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına düzenlenen koşu için Veliefendi Hipodromu’na 49.000 biletli yarışsever giriş yaptı. Coşku ve heyecan üst düzeydeydi. Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu başkanı Şekip Mosturoğlu hipodromda yerlerini aldı. İs, sanat, siyaset ve spor camiasından birçok isim yarışı takip etti. Kadınlar şıklıklarıyla göz doldurdu.

        Gazi Koşusu’nu kazanan Akın Sözen bu zafere ilk kez ulaştı. Sözen, 2005’ten bu yana Gazi’de at biniyordu. Akın Sözen, eski bir futbolcu… Galatasaray’ın 87 doğumlulardan oluşan altın jenerasyonunda forma giyen Sözen, futbolu erken bırakıp jokeyliğe geçti. Arda Turan’ın takım arkadaşıydı…

        Birçok önemli koşuda birincilikler elde eden Akın Sözen. Kariyerini bugün Gazi Koşusu ile taçlandırdı.

        Koşu bitti. Şimdi hedef 99.Gazi Koşusu… Yine 5000 civarı taydan yarışa katılabilecek 22’si, kazanan biri olacak.

        Heyecan başladı bile…