Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Fenerbahçe, Avrupa Ligi sonrası kendi sahasında oynadığı Bodrum FK maçını zorlanmadan kazandı.

Portekizli teknik adam Mourinho, Bodrum karşısına çift santraforla çıktı. İki golcü görevlerini yaparak skoru belirledi.

Sarı-Lacivertli taraftarlar Kadıköy’deki maçta bol gollü bir sonuç bekliyordu doğal olarak. Süper Lig’in yeni takımı kadro kalitesi olarak Fenerbahçe’nin seviyesinde değildi. Bu nedenle rahat geçmesi beklenen bir karşılaşma öngörülüyordu.

Karşılaşmanın özellikle ilk 45 dakikası beklenilen gibi oldu. Bodrum FK oyunu sahasında kabul etti. Fenerbahçe’nin baskısı sonucu sahasından çıkamadı. Kontra atak dahi yapamadılar. Hatta, hiç şut bile atamadan ilk yarıyı kapattılar. Bodrum FK ilk isabetli şutunu 90. Dakika attı. İlk yarıda, topa ve oyuna hakim olan Sarı-Lacivertliler tek kale şeklinde geçen bir oyun sergiledi.

Maçın 15.dakikasında gelen golün ardından beklenti yükseldi. Baskıya ve yaratılan pozisyonlara bakıldığında gollerin geleceği düşünüldü. Ne var ki, ilk yarı 1-0 sonuçlandı.

Neden, daha çok gol atılamadığının yanıtı oyuncuların bireysel oynaması ve yardımlaşma yerine egoist tutumlarıydı. Örneğin, Osayi iki kez altı pasa kadar indi. İkisinde de, pas yerine kaleye şutu düşündü. Pas verse topun ağlara gitme olasılığı daha yüksekti. Osayi zoru denedi. İki şutta sonuçsuz kaldı.

Bir başka dikkat çeken sorun ise, vuruş kalitesinin olmayışı oldu. İsmail, Dzeko ve Syzmanski çok uygun durumda topu kale yerine dışarıya attılar. Vuruşlar ne oyuncuların adına ne de Fenerbahçe’de oynayan isimlere yakışmadı. Amatörce hatta beceriksizce kötüydü.

İlk yarı topla çok oynamak, rakibe şans vermemek, pozisyonlara rahat girmek, baskılı oynamak kelimenin tam anlamıyla harikaydı. Ancak, skoru bulmak tüm bu güzelliklerin yanında vasatın altında kaldı.

İkinci yarı, Bodrum FK oyunu biraz daha öne taşıdı. Fenerbahçe ceza sahasına gelmeye başladılar. Enerjisi tükenen Sarı-Lacivertliler rakipleri orta sahada karşılamada sorun yaşadılar. Fazlaca top kaptırdılar. Pas hataları yaptılar.

Mourinho, bu sorunu gidermek adına 70. Dakika da 4 değişikliği aynı anda yaptı. Uzun süredir sahada görmediğimiz Cenk ve Oğuz forma giydiler. Fakat, genel düşüşe çare olduklarını söylemek zor. Oynamadan belirli performansı yakalamak kolay değil. Tıpkı İsmail’de olduğu gibi. İsmail, sakatlık sonucu oynadığı Bodrum maçında yeterli değildi. Çok top kaybı yaptı. Rakipleriyle girdiği mücadelelerde sıkıntı yaşadı. Bir gerçeği de vurgulamak gerekir. Amrabat, iki stoper arasında oynuyor. Böyle olunca İsmail kendi görevi dışında bağlantıyı üstlenmişti. Bu geçişi kuramadı. Özgüvenini yitirmiş bence. Bu nedenle hata yapma yüzdesi yüksekti.

İkinci golü atan Dzeko skoru belirlerken, Amrabat’ın ara pasını da unutmamak gerekir.

Fenerbahçe attığı iki gol dışında (birinci gol kaleci hatasıydı), beklenenden daha çok pozisyona girdi. Son vuruşlar, yardımlaşma olmayışı skorun artmamasına neden oldu. Osayi gibi Maximin’de bu konuda dikkati çekilmeli. Sanırız bu durumdan Mourinho’da rahatsız. Basın toplantısında söylediklerinden bunu anlıyoruz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar