Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, kendi sahasında Konyaspor’u 2-0 yenerek haftayı mutlu kapattı.

        Karşılaşma öncesi yapılan yorumlar ve beklenti Siyah-Beyazlıların rahat kazanacağı şeklindeydi.

        Rakip Konyaspor’un gücü belli. Bu nedenle Beşiktaş’ın kazanması doğaldı. Başka bir sonuç sürpriz olurdu.

        Karşılaşma zaman zaman tempolu geçti. Beşiktaş’ın ofansif anlayışı, gol atma düşüncesi, rakip ceza alanına rahat girmeleri heyecanı arttırdı. Taraftar, oynanan oyundan ve mücadeleden memnundu şüphesiz.

        Ancak, seyirci avantajı yanı sıra Konyaspor’un katı savunma yapmayışı göze alındığında Siyah-Beyazlıların bulduğu pozisyonları golle sonuçlandırmalıydı.

        Buna rağmen maç iki golle sonuçlandı. Üstelik, ilk gol penaltıdan geldi. İkinci gol ise Silva’nın becerisi ile gerçekleşti.

        Siyah-Beyazlılar Konya kalesine gitmekte zorlanmadı. Fakat, gol bulma konusunda sıkıntı yaşadılar. Ceza sahası içerisinde son vuruşlar kötüydü. Muçi ve Semih yakaladıkları pozisyonları çok cömertçe harcadılar. Bu nedenle taraftarın daha fazla gol beklentisi gerçekleşmedi.

        Konyaspor savunması çok hata yaptı. İkinci golün organizasyonu Konyaspor’un hatası sonucu geldi. Bu kadar hata yapan bir savunma karşısında Beşiktaş forveti daha dikkatli ve vuruşlarda becerikli olmalıydı.

        Kazanmak önemli. Alınan 3 puan sevindirici olsa da, hataları görmek daha da önemli. Öncelikle, çok pas hatası dikkat çekti. Rakibin yaptığı hataları değerlendirmek bu kadar zor olmamalıydı.

        Beşiktaş’ın altın çocuğu Semih ilk 11’de sahaya çıktı. Çok istekli, mücadeleyi seven bir oyuncu. Penaltıyı yaratarak kilidi açan isim oldu. Semih’in topla oynamayı sevmesi biraz fazla. Pas oyununda daha cömert olmalı. Forvet oyuncularının yardımlaşma ve pozisyon yaratma düşüncesi düşüktü.

        Sezon başından bu yana gol sayısını 12’ye çıkaran İtalyan oyuncu Immobile, gol dışında çok fazla kendini gösteremedi. Immobile ve yanındaki arkadaşları set oyununda yoklar.

        Şurası bir gerçek ki, takımın kalbi hatta motoru Silva. Oyun zekası ve teknik becerisi üst düzey olan Silva takımın her şeyi. Oyunda kaldığı süre içerisinde arkadaşlarını yöneten, oyunu ileri taşıyan isim olarak öne çıktı. Attığı gol dışında takımı bir teknik direktör gibi yönetti saha içerişinde. Bu oyuncu merkezde oynadığı zaman Beşiktaş adına işler tıkırında gidiyor. Ne zaman kenara gelse sorunlarda başlıyor.

        İkinci yarı, oyun git gele döndü. Beşiktaş orta sahası oyundan düştü. Konyaspor, beklemediği boşluklar buldu. Mert’in kurtardığı bir pozisyonda savunma hataları dikkat çekti.

        Konyaspor; çok hata yapan, forvette becerisi düşük bir takım görünümündeydi. Bu oyunla puan almaları çok zordu.

        Her zaman söylüyoruz. Takımlar arasındaki kalite farkı her maç biraz daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Bu anlamda Beşiktaş, kazanmasa sürpriz olurdu.

        Konyaspor galibiyeti Beşiktaş’ı yanıltabilir. Haftaya derbi maçları var. Orta sahanın pasif kalışı, forvet oyuncuların son vuruşlardaki gol bulmada düşük yüzdesi ciddi sorun. Hollandalı teknik adam ve analiz ekibi bu konuyu iyi çalışmak zorunda.