Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde Manchester United’la 1-1 berabere kalmanın üzüntüsünü yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında üstün bir oyun sergileyen Sarı-Lacivertliler yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 3 net gol pozisyonu harcanınca bir puana razı oldular.

Taraftarın istediği oyun vardı sahada. İngiliz ekibe karşı beklenenden daha iyi biri oyun vardı sahada. Oyunun hemen başında Osayi ile kaçan golün ardından, En-Nesyri’nin üst üste vurduğu şutları kaleci Onana dışarı attı.

Ardından Tadic’in boş kaleye gönderdiği topu savunma önledi.

Kaçan bu fırsatlar ve topa daha çok hakim olma rakip takımı strese soktu. Fenerbahçe’nin iyi oyunun temel nedeni önde yapılan baskıydı. 60-65 dakika Sarı-Lacivertlilerin güzel oyununu izledik.

İlk yarı Manchester United kontratak bir atak sonucu uzaktan atılan bir şutla golle buluştu. Bu gol doğal olarak soğuk bir duş etkisi yaptı. İyi oynarken yenilen gol elbette takımın moralini bozdu.

İkinci yarı aynı tempoyu sürdüren Sarı- Lacivertliler beraberlik golünü buldular. Maximin ortasını kafayla ağlara gönderen En-Nesyri taraftarı yeniden oyunun içine aldı.

Fakat, golün ardından oyunu dengeleyen rakip takım oldu. İlk yarının aksine top Manchester’in elindeydi. Özellikle 65. dakikadan sonra Fenerbahçe’de düşüş ortaya çıktı.

Portekizli teknik adam Mourinho yaptığı 3 değişiklikle rakibin direncini kırmak, hatta beraberliği korumak istedi.

Ancak, yapılan değişiklikler oyuna etki yapmadı. İrfan Can eski formundan çok uzak. Aldığı tüm topları kaptırdı. İkili mücadeleleri kaybetti.

Şurası bir gerçek ki, En-Nesyri artık ilk 11’in değişmez oyuncusu olmak zorunda. Rakip savunmaya baskı yapan, hareketli bir oyuncu. Üstelik yan toplarda etkili. Dzeko’nun ikinci santrfor olma zamanı geldi. Sanırız Mourinho bu gerçeği görmüştür.

İkinci yarı Osayi’nin sakatlanıp oyundan çıkması, Fenerbahçe’nin ofansif gücünü büyük ölçüde düşürdü. Solda oynayan Mert ileri çıkamadı. Bu yeteneği zaten sınırlı.

Bir başka dikkat çeken oyuncu ise Fred oldu. Sezona iyi başlayamayan Fred, Manchester karşısında yine kötüydü. Kaptırdığı toplar dikkat çekti. Hatta, İngilizler Fred’in kaptırdığı bir top sonrası golle buluştu.

Ligde oynadığı oyunla beğenilmeyen Fenerbahçe bu sezon en iyi maçlarından birini sergiledi diyebiliriz. Takımın önde baskı yapması, savunma ile forvet arasındaki mesafenin kısalması oyun üstünlüğünü getirdi.

İlk yarı 3 net gol pozisyonu değerlendirilse çok farklı bir skor görebilirdik. Fenerbahçe galibiyeti hak etti. Bu sonuç, Sarı-Lacivertli takımın bundan sonraki süreçte çok işine yarayacak. Takım kendine geldi. Özgüvenleri arttı. İstenilen, beklenilen bir Fenerbahçe izledik. Taraftar desteğinin karşılığını aldı. Maç 1-1 bitse de oyun güven verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar