X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

Tarihimizde ilk kez bir Türk, dünyanın en prestijli edebiyat ödülü sayılan Nobel'in sahibi oldu. Ödül, Ermeni tasarısının Fransız meclisinde kabulu ile aynı güne rastlayınca, tepkiler de farklı oldu.

 

 

Star

Övündük, Çalıştı... Güvendik

2006 Nobel edebiyat Ödülü yazar Orhan Pamuk'a verildi. Dünyanın en itibarlı ödülü tüm Türkiye'nin...


 

Hürriyet

Nobel bir Türk'ün

Dün saat 14:00'te İsveç Akademisi'nin kapıları açıldı ve 2006 Nobel Edebiyat Ödülü'nün Türk yazar Orhan Pamuk'a verildiği açıklandı.

 

Milliyet

Benim Adım Nobel

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, dünyanın en prestijli edebiyat ödülü Nobel'e, romanları 45 dile çevrilen Orhan Pamuk'u layık gördü.

 

Sabah

İlk kızımı aradım

Orhan Pamuk: Haberi alınca kızımı aradım. Dersteydi, Duydum baba, hoca bakıyor dedi. Ödülü almaya kızımla gideceğim.

 

Vatan

Sözlerine mi, kalemine mi?

Orhan Pamuk'un edebiyat dünyasının en pestijli ödülünü alması, Türk kamuoyunda iki nedenden hakettiği sevinci yaratmadı.

 


Akşam

Türk'e Nobel

Ve Orhan Pamuk 105 yıllık Nobel ödülünü kazanan ilk Türk yazar oldu. Fransa'nın düşünceye yasak getirdiği dakikalarda gelen bu haber, bugüne kadar çok eleştirilen Türk demokrasisinin de ödülü

 

Radikal

Gururumuz

Romanları 45 dile çevrilen ve dünyanın bütün saygın ödüllerini kazanan Orhan Pamuk, Nobel edebiyat Ödülü'nün de sahibi oldu.

 


Cumhuriyet

Orhan Pamuk Nobel'i aldı

Büyük ödül ilk kez bir Türk yazarın

 

Zaman

Nobel ödülüne 'soykırım' gölgesi düştü

Nobel'i Çok mutluyum, gurur duydum. sözleriyle karşılayan Pamuk, altın madalya ile birlikte, 1,36 milyon doların da sahibni oldu.

 

Posta

Tarihi Tesadüf

Yasanın onaylanmasından kısa bir süre sonra 2006 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Orhan Pamuk'un aldığı açıklandı. Tarhimizde ilk kez bir Türk Nobel aldı. Orhan Pamuk bir İsviçre gazetesine Türkler 1 milyon Ermeni'yi, 30 bin Kürt'ü öldürdü diye demeç vermişti.

 


Yeni Şafak

Nobel Onuru

Cevdet Bey ve Oğulları, Kar, Beyaz Kale ve Benim Adım Kırmızı romanlarının yazarı Orhan Pamuk eserleri ve yıllar süren emeğiyle Nobel Edebiyat Ödülü'nü Türkiye'ye getirdi.