KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Nokia

1865 yılında Güney Batı Finlandiya bölgesinde, maden mühendisi Fredrik Idestam tarafından kurulan Nokia, Mobil cihazlar(Cep telefonları, Smartphone, Multimedya bilgisayar), aparatları, network çözümleri ve mobil yazılım sektörü üzerine üretim yapmakta ve hizmet vermektedir.

Çatısı altında faaliyet gösteren firmalar arasında; Nokia-Siemens Networks, Navteq, Symbian, Vertu ve Qt Software firmaları yer almaktadır. Merkezi Finlandiya'nın güney bölgesinde yer alan Esboo şehrinde yer alır.

Nokia’nın kökenleri, Güney Batı Finlandiya’da, maden mühendisi Fredrik Idestam tarafından bir orman sanayi işletmesinin kurulduğu 1865 yılına kadar uzanmaktadır. 1898 yılında başka bir yerde Finnish Rubber Works Ltd kurulmuş ve 1912 yılında Finnish Cable Works faaliyetine başlamıştır. Bu iki şirketin ve Nokia’nın mülkiyeti yavaş yavaş birkaç kişinin eline geçmiştir. Son olarak 1967 yılında, üç şirket Nokia Corporation olarak birleşmiştir.

1980’lerin sonlarında, Nokia, Ericsson’un veri sistemleri bölümünü satın alarak ıskandinavya’daki en büyük bilgi teknolojisi şirketi haline geldi. 1989 yılında, Nokia, Hollandalı kablo şirketi NKF’yi satın alarak kablo sanayini Kıta Avrupası’na açtı. 1990 ’ların başından bu yana, Nokia bilgi teknolojisi ve temel sanayi faaliyetlerini ayırarak ana işi olan telekomünikasyon üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Nokia Haberleri

  • Nokia tarihe karışıyor!

    Teknoloji, 25 Ekim 2014

    Nokia tarihe karışıyor!

    Microsoft, yeni modellerde Nokia ismini kullanmayacak

  • Bu Nokia'lar çöpe!

    Teknoloji, 21 Temmuz 2014

    Bu Nokia'lar çöpe!

    Nokia X'ten sonra bu kez de Nokia Asha ve Nokia Series 40 model telefonların ölüm fermanı imzalandı

  • Nokia İstanbul'u tercih etti

    Teknoloji, 14 Ekim 2011

    Nokia İstanbul'u tercih etti

    Nokia, Symbian Belle işletim sistemli en yeni akıllı telefonu Nokia 603'ün dünya tanıtımını İstanbul'da yaptı

    Nokia'dan yeni uygulama geliştirme paltformu

    Teknoloji, 04 Haziran 2011

    Nokia'dan yeni uygulama geliştirme paltformu

    Yeni platform dokunmatik ekranlı mobil cihazlara yönelik daha hızlı ve kolay tasarım imkanı veren Qt Quick teknolojisini içeriyor

    Nokia'dan 55 TL'ye telefon!

    Teknoloji, 12 Ağustos 2014

    Nokia'dan 55 TL'ye telefon!

    4 ülkeye özel ucuz telefon...

  • 5G’de milli ve yerli çalışmalar durdu!
  • Nokia da montajla yerli olacak
  • Arçelik’ten 5G atağı

    Teknoloji, 11 Haziran 2021

    Arçelik’ten 5G atağı

    Arçelik, Türkiye'nin ilk özel kablosuz ağını kurmak için Nokia ve Türk Telekom ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Arçelik’in üretimin dijitalleşmesi çalışmalarının önemli bir adımı olacak iş birliği kapsamında kurulacak olan 5G’ye hazır Nokia ve Türk Telekom’un özel kablosuz ağı, Arçelik’in video tabanlı üretim süreçleri analizini, iç mekan konumlandırmasını ve AGV performansını destekleyecek.

    5G’de 4.5 Gbps hızı da geçti

    Teknoloji, 20 Mart 2021

    5G’de 4.5 Gbps hızı da geçti

    Türk Telekom, 5G test şebekesi üzerinde Nokia ile birlikte gerçekleştirdiği denemede, 4.5 Gbps üzeri hızlara ulaşarak dünya rekoru kırdığını açıkladı. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, "Bu teknolojiler aynı zamanda 6G’de kullanılması planlanan ultra yüksek hız ve kapasite sağlayan ‘Terahertz’ sistemlerinin de olgunlaşması için köprü niteliği taşıyor” dedi.

    Bu fabrika 5G ile çalışıyor

    Teknoloji, 05 Ocak 2021

    Bu fabrika 5G ile çalışıyor

    Bosch, Nokia iş birliğiyle Stuttgart-Feuerbach'taki fabrikasını 5G ağı ile donatıyor. Dünya genelinde 250 fabrikasında 5G’yi kademeli olarak uygulamaya alacak olan Bosch ayrıca, endüstriyel uygulamalar için 5G özellikli ilk ürünlerini de piyasaya süreceğini duyurdu.

  • 'Biz Fransız markası değiliz'

    Teknoloji, 27 Ekim 2020

    'Biz Fransız markası değiliz'

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı ile gündeme gelen teknoloji markalarından biri olan Alcatel’in kullanım lisansını elinde bulunduran TCL’den resmi açıklama geldi. Açıklamada, “Alcatel, teknoloji ve tüketici elektroniği şirketi Nokia'nın tescilli markası olup, kullanım lisansı merkezi Çin'de bulunan ve bir Çin markası olan TCL Communication Technology Holdings Limited'e aittir. Şirketimizin Fransa devletiyle herhangi bir bağı bulunmamaktadır” denildi.

  • Fransa'dan Huawei'ye kısıtlama

    Teknoloji, 23 Temmuz 2020

    Fransa'dan Huawei'ye kısıtlama

    ABD ve İngiltere'nin ardından Çinli Huawei'ye bir kötü haber de Fransa'dan geldi. Fransa, 5G alanında Çinli Huawei'nin var olan lisanlarını yenilememe kararı aldı. Huawei ekipmanlarının kademeli olarak Fransa'nın mobil şebekesinden çıkarılması planlanıyor.

  • 1233 kişiyi işten çıkaracak

    İş-Yaşam, 22 Haziran 2020

    1233 kişiyi işten çıkaracak

    Nokia, Fransız iştiraki Alcatel-Lucent'in 3640 çalışanının 1233'ünü işten çıkarmayı planlıyor

  • Huawei kararı bu şirketlere yaradı

    Borsa, 20 Mayıs 2019

    Huawei kararı bu şirketlere yaradı

    ABD Başkanı Donald Trump ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'in Huawei'ye yönelik aldığı kararlar Çinli devin rakiplerinin hisselerinde yükselişe yol açtı. Huawei'nin akıllı telefon alanındaki en büyük rakibi Koreli Samsung'un hisseleri yüzde 2 yükseldi. Firmanın piyasa değerinde 5 milyar dolarlık artış yaşandı. Huawei'nin telekom altyapısı alanındaki en büyük rakibi Nokia'nın hisselerindeki artış ise sabah saatlerinde yüzde 5'i buldu. Buna karşılık Avrupalı çip üreticilerinin hisseleri çakıldı. Selim Karahan'ın haberi

  • Bu telefon hızıyla da fiyatıyla da çok konuşulacak!

    Teknoloji, 07 Temmuz 2017

    Bu telefon hızıyla da fiyatıyla da çok konuşulacak!

    HMD Global'in lisans kiralaması ile sektöre hızlı bir dönüş yapan Nokia, yenilediği 3310'dan sonra Android işletim sistemli 3, 5 ve 6 adlı modelleri piyasaya çıkarttı. Şimdi de Nokia 8 adlı telefonun görüntüleri ve özellikleri sızdırıldı

  • İşte 5G yarışında son durum!

    Teknoloji, 04 Nisan 2019

    İşte 5G yarışında son durum!

    Mobil iletişimde 5G yarışında güncel tablo ortaya çıktı. İşte ABD Başkanı Donald Trump'ı çılgına çevirip, fitilini ateşlediği ticaret savaşlarının arka planında yatan, küresel 5G altyapısındaki rekabette yaşanan son durum...

    Arka kamerayı beşledi

    Teknoloji, 25 Şubat 2019

    Arka kamerayı beşledi

    Dünyanın ilk beş kamera dizisine sahip akıllı telefonu Nokia 9 PureView tanıtıldı. Nokia markasının sahibi HMD Global’den, MWC 2019’da Nokia 9 PureView’un yanısıra Google Asisstant’a özel düğmesi olan 4 yeni Android modelini de geldi