Kayseri'de imam hatip öğrencileri mesleki yarışmalarda ter döktü İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen: "İmam hatip okulları beşeri ilimlerin yanında dini ilimlerin de öğretildiği bir okul türüdür"
Kayseri’de, Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde düzenlenen İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları'nda il finaline yükselen öğrenciler Türkiye finallerine gidebilmek için ter döktü. İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "İmam hatip okulları beşeri ilimlerin yanında dini ilimlerin de öğretildiği bir okul türüdür" dedi.
Ahmet ve Ayşe İnci Camii’nde düzenlenen yarışmada, il finaline yükselen öğrenciler hafızlık, Kur’anı Kerim’i güzel okuma, ezanı güzel okuma ve hitabet yarışmalarında ter döktü. Yarışmaya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Konya’da yapılacak Türkiye finallerinde Kayseri’yi temsil edeceklerini belirti. Yarışmaların amacının öğrencilerin dini ve beşeri ilimlerine beceri kazandırmak olduğunu söyleyen Esen; "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzün gelenekselleşen ve Türkiye genelinde düzenlediği ve imam hatip okulları arasında gerçekleştirilen dört kategoride bir yarışmamız var. Hafızlık, Kur’anı Kerim’i Güzel Okuma, Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma ve hitabet. İlimizde de bugün itibarıyla bu yarışmaların finallerini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bütün imam hatip ortaokullarımızdan ve imam hatip liselerimizden öğrencilerimiz bu yarışmaya katılıyor. Yaklaşık 240 öğrencimiz bu eğitimlerden geçti. Finallerini yaptığımız yarışmanın neticesinde; ezanı güzel okuma, Kur’anı Kerim’i güzel okuma, hafızlık ve hitabet sanatında bizleri temsil edecek öğrencilerimizi bugün burada seçmiş olacağız. Burada seçilen öğrencilerimiz bizleri bölge finallerinde ve ardından Konya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finallerinde temsil edecekler" dedi.
"İmam hatip okullarımız bizim için çok önemli okul türlerinden biri" diyen Esen, "İmam hatip okulları dünyada ender olan ve Türkiye’ye özgü bir modeldir. İmam hatip okulları beşeri ilimlerin yanında dini ilimlerin de öğretildiği bir okul türüdür. Bugün burada düzenlenen yarışmalarla çocuklarımızın beşeri ilimlerin yanında dini alanda almış oldukları eğitimi, özellikle Kur’an’ın güzel okunması ve topluma güzel bir hitapla seslenebilme noktasında geliştirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Bu yarışmalar, öğrencilerimizin becerilerini geliştirmesine hizmet etmektedir. Burada öğrenmiş oldukları teorik bilgilerin ileride güzel bir şekilde sunulmasını, o bilginin Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin temsil ettiği beceriye dönüşmüş halini görmüş olacağız. Öğrencilerimiz almış oldukları eğitimi bizlere ve topluma sunmuş oluyorlar. Bu anlamda yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kayseri
Nöbetçi Eczaneler