Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye'nin artık eskisi gibi el pençe durmadığını, masaya yumruğunu vuran bir ülke olduğunu söyledi.

        Eroğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21. yüzyılı Türkiye yüzyılı olarak ilan ettiğini hatırlatan Eroğlu, "21. asır Türk asrı olacaktır. Türkiye'nin bahtı açık. Önemli bir konumunda, artık eskisi gibi el pençe divan durmuyoruz. Masaya yumruğunu vuran bir Türkiye var. Eskiden silahlarımızı mermilerimizi dışardan alıyorduk. Eskiden kiralık İHA'lar geliyordu. Yanlış koordinatlar gösteriyordu. Hatta PKK'ya haber veriyordu. Baktık ki olmayacak Türkiye savunma sanayin de dünyada ilk 5 arasına giren lider ülke oldu. SİHA, İHA, helikopterimizi yapıyoruz." dedi.

        Eroğlu, Türkiye'nin kendi arabasını yapmak için 2 yılda muhteşem bir teknoloji kurduğunu, bunu başka bir ülkenin başarmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

        Birlik ve beraberliğin önemine değinen Eroğlu, "Siyasi parti liderlerini de söylüyorum. Kardeşim, hep birlikte Türkiye olalım beraber olalım. Güzel işler yapılıyorsa taktir edin. Ne olacak hata varsa ikaz edersiniz başımızın üstünde yeri var. Ama her şeye yanlış demekte onların itibarını sıfıra indiriyor. Türkiye için de İzmir için de yaptık, yapıyoruz ,yapacağız." diye konuştu.

        Eroğlu, geçen yıla sonu itibarıyla hükümetin İzmir'e 120 milyar lira yatırım yaptığını ifade etti.

        Bakanlığı dönemde yaptıkları çalışmalarla kentteki su problemini çözdüklerini dile getiren Eroğlu, "Üzüldüğüm konu şu. Büyükşehir esas kendi vazifelerini yapmıyor bir takım heykel açılışlarıyla meşguller. Çöp meselesini dahi halledemediler. Ben o zaman Çevre Bakanıyken, destek verdim. İçme suyu ve atık suları toplamak belediyenin görevi. Eksikler var. İzmir'de belediye hükümetle uyumlu olsaydı. Daha farklı noktaya gelirdi diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Eroğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 25. döneminde İzmir milletvekili olarak görev yaptığını, bakanlığı süresince İzmir'in bir çok sorununun çözülmesi için önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa