Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)İZMİR'de nevruz, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Şimdi zafer için birleşiyoruz" dedi.

        Nevruz etkinliği Gündoğdu Meydanı'nda düzenlendi. Etkinlik öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Etkinlik nedeniyle birçok yol ve sokak araç trafiğine kapatılırken, alana gelenler oluşturulan polis noktalarında arama yapıldıktan sonra içeri alındı. İzmir'deki nevruz etkinliğine HDP Ağrı Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, önceki dönem HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Yeşil Sol Parti MYK üyesi Ahmet Asena, MED TUHAD-FED üyesi Salih Tekin ile partililer katıldı. Nevruz ateşine, HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ve 'Barış Anneleri' katıldı. Etkinlikte konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Yıllardır bölmeye, ayrıştırmaya çalıştıkları halklarımız birbirine el uzattı.  Hepsinin hesabını birlikte soracağız. Şimdi hazır olsunlar. Asrın hesaplaşması geliyor. Bu meydanda toplananlar bizim kardeşlerimiz. Bunlar şimdiye kadar bizi açlıkta, yoksullukta birleştirdiler. Şimdi zafer için birleşiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından program sona erdi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-İzmir Tolga TAHÇI

        2023-03-19 19:05:25

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa